Les persones sense llar de Barcelona passen gairebé quatre anys de mitjana al carrer

Arrels Fundació publica els primers resultats del cens de persones sense sostre organitzat fa quinze dies


Les persones sense sostre de Barcelona han viscut, de mitjana, 3 anys i 9 mesos al carrer. D'aquestes, un 73% afirmen que han estat sense llar sis mesos seguits o més. Així ho corroboren els primers resultats que ha publicat Arrels Fundació del cens de persones sense llar organitzat fa dues setmanes.

El passat 30 i 31 de maig i 1 de juny Arrels va enquestar 348 persones sense sostre de Barcelona per tal d'obtenir informació detallada i així poder incidir en les polítiques públiques per aquest col·lectiu. Ara bé, segons el recompte que va dur a terme la Xarxa d'Atenció a les Persones Sense Llar (XAPSLL) el passat 18 de maig, són 941 les persones que dormen al ras, a la intempèrie o en caixers de Barcelona.

Pel que fa al perfil de persones entrevistades, la majoria són homes (96,2%) i la meitat tenen entre 25 i 49 anys. El 6% són menors de 24 anys. Segons procedències, les persones enquestades són nascudes a 46 països diferents, 109 de les quals tenen nacionalitat espanyola i representen el 31,3%, el 12,6% provenen de Marroc i el 5,5% de Polònia.

Els resultats indiquen, també, que el 19% d'aquestes persones presenta un grau de vulnerabilitat elevat. És a dir, es tracta de persones d'edat més avançada, amb un estat de salut delicat, exposades a més riscos i que haurien de rebre una intervenció social prioritària. En la mateixa línia, el 61% de les persones enquestades presenten un grau de vulnerabilitat mig i haurien de ser ateses pels recursos especialitzats per evitar que la seva situació empitjori. El 20% restant presenta un grau de vulnerabilitat baix.

Aquestes dades es poden conèixer gràcies a la implicació de 284 voluntaris que han sortit al carrer per parlar amb les persones sense llar. Els equips han recorregut els districtes de l'Eixample, Ciutat Vella i Sants-Montjuïc, on es concentra la major part de persones sense llar de Barcelona. També van recórrer bona part de Gràcia i Les Corts, i llocs concrets de Sant Martí.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article