L'Ajuntament de Girona destina 162.000 euros a projectes de solidaritat i cooperació

Amb aquest pressupost, similar al d'anys anteriors, subvencionarà 23 projectes


L'Ajuntament de Girona destinarà aquest any 162.000 euros a subvencionar un total de 23 projectes de solidaritat i cooperació. D'aquests, 14 projectes són d'àmbit internacional, pels quals es destinaran 130.000 euros, i 9 projectes són de sensibilització i educació per al desenvolupament, amb un pressupost de 32.000 euros.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha posat èmfasi en el fet que “malgrat haver passat uns anys complicats, des de l’Ajuntament de Girona hem volgut continuar amb les mostres de solidaritat cap a països amb més dificultats i més vulnerables que el nostre i per això no hem disminuït les ajudes a la cooperació”.

Enguany, els projectes d'àmbit de la cooperació internacional es desenvoluparan a Senegal, Guatemala, Marroc, Togo, Ruanda, Equador, Colòmbia i l'índia.  Aquests tenen com a objectiu la millora de les condicions de vida de les poblacions beneficiàries a través d’actuacions en l’àmbit de la salut, l’educació, el gènere, l’economia i el desenvolupament sostenible.

Per altra banda, els projectes de sensibilització i educació per al desenvolupament tenen el seu àmbit d’actuació a la ciutat de Girona, ja que pretenen donar a conèixer als seus ciutadans i ciutadanes les causes de les desigualtats econòmiques mundials, el foment de la tolerància i el diàleg, així com els valors de la cultura de la pau i el respecte dels drets humans.

Algunes de les entitats que s'han beneficiat d'aquestes ajudes són la Creu Roja, el Grup Editor de la Revista del Discapacitat o bé l'Associació Catalana d'Enginyeria Sense Fronteres.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article