El govern aconsegueix 1.800 pisos més per a lloguer social cedits per entitats financeres

Els primers 300 es començaran a cedir al setembre d'enguany


La Generalitat doblarà el nombre de pisos destinats al lloguer social que té cedits per les entitats financeres. Així ho va confirmar ahir el president Carles Puigdemont després de signar un acord amb la consellera d’Habitatge, Meritxell Borràs, i la directora general del BBVA a Espanya i Portugal, Cristina de Parias. D'aquesta manera, l'entitat financera cedirà 1.800 habitatges durant un termini de vuit anys, els primers 300 dels quals ja es lliuraran al setembre d'enguany.

El conveni especifica que com a mínim la meitat dels pisos cedits han de ser habitatges buits, mentre que la resta estan ocupats de forma irregular o per famílies en processos de desnonament. En aquests casos, s'analitzarà si els ocupants reuneixen les condicions de vulnerabilitat que estableix la Generalitat en la normativa d'emergències i d'aquesta manera es garantirà que les famílies en situació de vulnerabilitat que ja siguin als pisos no els perdin.

Puigdemont agraeix a l'entitat financera la seva "sensibilitat"

El president va qualificar l'acord de "dia històric" i va agrair al banc la seva "sensibilitat". Segons Puigdemont, aquest gest de l'entitat bancària "va més enllà de les seves obligacions legals". La consellera Meritxell Borràs també va celebrar l’entesa i va posar de manifest que la voluntat del Govern és que el lloguer social sigui només una solució temporal. “Unes bones ofertes de feina i uns salaris dignes són la millor política social”, va subratllar.

Els promotors de la ILP d'habitatge titllen aquest gest de "rentat de cara"

A l'altra cara de la moneda, els promotors de la ILP d'habitatge van titllar el gest de «rentat de cara» de l'entitat financera. La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), l'Aliança per la Pobresa Energètica (APE) i l'Observatori DESC acusen entitats com ara el BBVA d'animar el PP a dur la llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica al TC.

Banc públic de pisos de lloguer social

En els darrers dos anys el govern i diverses entitats financeres havien signat convenis per a la cessió de 1.860 habitatges. D'entre aquests, 930 són de la Sareb, 400 de CatalunyaCaixa, 230 de Bankia, 100 de la Unió de Crèdits Immobiliaris (UCI) i 200 de CaixaBank. Ara, juntament amb els 1.800 pisos que cedeix el BBVA passaran a ser 3.600.

A més, segons les dades que ha fet públiques la Generalitat, Catalunya disposa d'un banc públic de 14.400 pisos en propietat, a banda dels 8.600 que les entitats posen a disposició del lloguer social amb l'aval públic. No obstant això, la xifra encara no és suficient. Segons un informe de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya d'enguany, 48.454 persones no tenen un habitatge en condicions per viure-hi dignament.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article