Barcelona tanca el CIE de la Zona Franca per no comptar amb llicència d’activitat

La instal·lació disposa només d’una llicència per ser una comissaria i, a més, incompleix la normativa de Seguretat i Prevenció d’Incendis, al·lega el consistori


L’Ajuntament de Barcelona anunciarà aquest dijous el tancament del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca. Ho ha anunciat el tinent d’alcalde de Drets i Ciutadania i Diversitat del consistori, Jaume Asens, amb una piulada ahir: “Atenció, demà anunciem, per fi, el tancament del CIE. Aquests forats negres no tenen cabuda en una Barcelona Ciutat de Drets”.

El consistori ha emès una ordre de cessament de l’activitat del CIE per manca de llicència i incompliment de la normativa de seguretat. L’anunci es farà efectiu aquest dijous. Segons informa Catalunya Plural, el centre disposa d’una llicència, que data de 1992, per ser una comissaria i no pas un CIE. Tanmateix, l’Ajuntament al·lega que incompleix la normativa de Seguretat i Prevenció d’Incendis, afirmació constatada pels Bombers de Barcelona.

El CIE es troba actualment buit, arran de les reformes que s’hi duen a terme des del passat novembre. Tot i que el Ministeri va anunciar-ne la reobertura ara fa un mes, durant la campanya electoral, va posposar-la al·legant raons tècniques.

Durant tot el temps en que el CIE ha estat temporalment tancat, nombroses entitats i col·lectius han exigit la clausura definitiva de la instal·lació –que funciona des que va tancar-se la de la Verneda el 2006-, ja que consideren que la seva existència vulnera els drets humans.

 A més, tant el Parlament de Catalunya com l’Ajuntament de Barcelona han reclamat al govern de l’Estat el tancament del CIE, oposant-s’hi només dos grups parlamentaris, Ciutadans i el Partit Popular.

Ara si el Ministeri d’Interior manté la seva voluntat de reobrir el centre, creant un conflicte de competències, l’Ajuntament de Barcelona assegura que prendrà “les mesures d’execució forçosa previstes a la llei, com la interposició de multes coercitives o l’ordre de precinta de la instal·lació”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article