El proper dimarts 29 de novembre torna el Dia Mundial Dedicat a l'Acció de Donar

El #GivingTuesday va celebrar-se per primera vegada a Catalunya l'any passat i va aconseguir recaptar més 400.000 euros per 260 projectes


El pròxim dimarts 29 de novembre se celebrarà, per segon any consecutiu a Catalunya, el dia mundial dedicat a l’acció de donar. L’objectiu del #GivingTuesday és aconseguir que s’incentivin i es multipliquin les bones accions de les persones, és a dir, fomentar la cultura de la donació.

La iniciativa compta amb un web, en el qual s’hi poden publicar projectes que necessitin donacions i on també es pot col·laborar amb les iniciatives aportant-hi diners. A partir de l'1 de setembre els projectes es faran públics al portal, tot i que els qui ho vulguin ja poden presentar les idees per les quals necessiten finançament registrant-se com usuaris. Un dels plats forts d’aquest moviment, que se celebra a diversos indrets del planeta després del Black Friday i el Cyber Monday, és la diversitat de propostes amb les quals es pot contribuir.

Les expectatives per aquest any, segons ha assegurat l'organització en declaracions al social.cat, "són augmentar el nombre de projectes (l'any passat van ser 260), augmentar la participació i els ingressos destinats a aquests (el 2015 van ser més de 400.000€), així com augmentar el coneixement del moviment, tan a través de mitjans offline com online (l'any passat vam ser Trending Topic durant 5h i volem augmentar la dada)".



El #GivingTuesday va arribar a Catalunya l'any passat de la mà d'una vintena d'ONG i entitats socials que van promoure que s'adoptés a la comunitat autònoma. Aquest moviment, nascut fa quatre anys a Nova York, s'ha expandit a 70 països del món gràcies al suport de figures com ara el president dels Estats Units, Barack Obama.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article