El programa Escola Nova 21 atreu un 16% dels centres d'educació obligatòria

487 centres educatius catalans han demanat incorporar-se a la iniciativa, que busca "actualitzar” el sistema educatiu català


Un total de 487 centres educatius catalans han demanat incorporar-se al programa Escola Nova 21, que busca "actualitzar” el sistema educatiu català perquè generi les competències necessàries per a la vida del segle XXI i perquè ensenyi a comprendre i no a memoritzar. La majoria, quasi el 80%, estan a les comarques barcelonines.

Arran de la convocatòria pública oberta ara fa menys de tres mesos i que es va tancar divendres passat, mig centenar de centres catalans, que apleguen 228.537 infants i joves, s'han sumat a la iniciativa. Es tracta d'una mobilització sense precedents pel canvi educatiu, ja que els centres representen un 15,72% del total d'escoles d'educació obligatòria a casa nostra.

Escola Nova 21, una iniciativa impulsada per UNESCO Catalunya, la Fundació Jaume Bofill, l’Obra Social La Caixa i la UOC, va néixer amb l'objectiu final de generar el marc i les condicions perquè Catalunya tingui un sistema educatiu avançat. A partir de 26 centres impulsors que ja compartirien aquest model es pretenia estendre'l a 200 escoles en un procés de tres anys.

Donat el volum de sol·licituds, més del doble de la capacitat del programa, s'està treballant per veure si es pot donar resposta als centres que vulguin canviar més enllà dels 200 previstos. El 30 de setembre es donaran a conèixer  quants dels 489 centres, un 68% públics i un 32% concertats, hi podran prendre part.

D'aquestes escoles, una trentena, que se seleccionaran el mes de desembre, rebran un acompanyament, formació i capacitació «més intensius» per garantir el canvi, creant una acció pilot a través d'un procediment que s'anirà revisant i millorant amb la idea de generalitzar-lo al conjunt del sistema.


 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article