Neix CampusRom, la Xarxa Universitària Gitana de Catalunya

Busca generar un grup de suport mutu entre estudiants gitanos que necessitin acompanyament durant el seu procés d'accés a l'educació superior


El passat dimarts 18 de juliol va presentar-se CampusRom, una plataforma promoguda per un grup d'estudiants gitanos d'arreu de Catalunya per promoure una educació de "qualitat" i "d'èxit" per aquest poble.

Es tracta de l'evolució d'una iniciativa prèvia, que donava suport a les persones gitanes que es volien presentar a les proves d'accés per a majors de 25 anys a la Universitat, a través de classes de català, assessorament per sol·licitar beques, entre d'altres. 
La plataforma busca generar un grup de suport mutu entre estudiants gitanos i gitanes de Catalunya que necessitin acompanyament durant el seu procés d'accés a l'educació superior i a aquells que ja l’estan cursant, ja siguin estudis universitaris o graus formatius.

El secretari d’Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies, ha expressat el suport del Departament a la iniciativa pioners, «que il·lustra el batec de la joventut gitana» i ha destacat que una de les prioritats del Pla integral del poble gitano és afavorir l’accés de les persones gitanes a l’educació de qualitat. Tanmateix, ha afegit, que "les universitat i centres de formació professional catalans milloraran quan els ciutadans gitanos s'incorporin de manera normalitzada a les aules".

"La infrarepresentació del poble gitano en estudis superiors és una realitat que ens alerta i que ens mou a treballar dia a dia per superar-la", ha apuntat Iglesies. Segons el secretari d’Afers Socials i Famílies, projectes com CampusRom suposen “una vertadera plataforma pel canvi social, perquè l’èxit acadèmic revertirà en altres aspectes clau pel poble gitano com la millora de la inserció laboral o l’accés a l’habitatge”.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article