'Activa't', 3a edició per formar joves per la transformació social

El curs, organitzat per l'associació Nova, tracta diferents temàtiques socials i dóna eines i recursos per treballar en l'àmbit comunitari


El projecte 'Activa't' prepara la seva tercera 3a edició i busca joves que vulguin apuntar-se als tallers formatius que s'hi fan amb l'objectiu de treballar les seves capacitats i aplicar-les en processos de transformació social en entorns comunitaris. Les inscripcions estaran obertes fins el 31 de juliol i el curs començara el 16 de setembre i s'allargarà fins al 16 de desembre.

A través de l'aprenentatge de continguts, eines i recursos de diferents àmbits, la iniciativa 'Activa't' vol formar joves que vulguin incidir socialment al seu entorn. Segons els seus impulsors, l'associació Nova amb la col·laboració de CEESC, no es tracta només d'un curs, sinó que el que ofereixen és un procés d'aprenentatge personal i col·lectiu sobre qüestions tant diverses com la prevenció dels discursos d'odi, la identificació de desigualtats de gènere, l'economia crítica i alternativa i la comunicació social.

'Activa't' està especialment adreçat a joves d'entre 20 i 35 anys de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Les inscripcions de la 3a edició del curs estaran obertes fins el 31 de juliol. La formació començarà el 16 de setembre i acabarà el 16 de desembre, amb formacions tos els divendres a la tarda i els dissabtes tot el dia. Els estudiants universitaris que s'apuntin al curs tindran la possibilitat de convalidar-lo amb 5 crèdits ECTS de la Universitat de Barcelona.

Les dues edicions anteriors d'Activa't han comptat amb la participació de més de 80 joves. La seva formació s'ha estructurat en tres fases: l'adquisició de coneixements i de recursos sobre la incidència social i comunitària, la planificació d'una proposta d'actuació concreta i l'execució d'aquesta proposta amb el suport del teixit associatiu i tècnic del barri.

L'experiència de l'Anna a 'Activa't'

D'entre els joves que han anat a parar al curs, hi ha l'Anna, una educadora social de 33 anys. L'Anna es va interessar per 'Activa't' perquè hi va veure "un títol i uns continguts realment ambiciosos". Un cop acabada la formació, aquesta educadora social explica: "Hi he après moltes paraules noves i he entès les teories que hi ha darrera de moltes de les actuacions que faig en el meu dia a dia, tant personal com laboral".

L'Anna, que junt amb un grup de companys ha impulsat un projecte sobre la sobirania alimentària en el marc del TTIP, considera que els diferents talles li han permet conèixer "noves maneres d'arribar a la gent i aconseguir conscienciar-los sobre decisions polítiques que es prenen en el sí dels governs però que afecten moltíssim a la vida de la ciutadania".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article