Educadors socials de Barcelona que atenen a menors, al límit del col·lapse

El col·lectiu d'educadors socials ha denunciat la burocratització de la seva feina i reclama un mínim de 116 efectius extres per fer front a l'augment de les necessitats socials


El col·lectiu d'Educadors Socials de l'Ajuntament de Barcelona han redactat un manifest en què denuncien la manca d'efectius i afirmen que estan desbordats per l'augment de les necessitats socials i l'extensa burocratització que comporta la seva feina, sobretot en el cas dels professionals que treballen amb menors d'edat. Tanmateix, asseguren que són la meitat de la plantilla que haurien de ser d'acord amb la Llei de serveis socials (90 davant 208).

En el 'Manifest per una atenció socioeducativa de qualitat en els serveis socials de Barcelona' els professionals dels serveis socials reclamen cobrir les places necessàries, cosa que es tradueix en un mínim de 116 efectius extres per poder fer front a "les greus dificultats actuals" i oferir "una atenció de qualitat".

Pel què fa a l'augment de tràmits burocràtics, el col·lectiu afirma que l'any 2015 van rebre 3.023 peticions d'informació per part de la Guàrdia Urbana, la fiscalia i la direcció general d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència de la Generalitat (DGAIA), mentre que l'any 2012 n'havien rebut 1.125. "Podríem parlar, així, del desbordament general d'un sistema d'atenció a la infància i adolescència que sembla més preocupat per protegir-se de si mateix que per protegir als infants i adolescents més vulnerables", s'argumenta al manifest.

Fonts municipals s'han pronunciat exposant que escoltar treballadors i usuaris és justament l’objectiu del Pla Impulsem, un procés participatiu iniciat al gener que vol enfortir el treball social i comunitari i evitar que els treballadors hagin de dedicar una part del seu temps a la burocràcia de les ajudes. A més, han assegurat que després de l'estiu s'incorporaran 41 professionals als serveis socials de l'Ajuntament de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article