'Cap nen sense bigoti' recapta mig milió de litres de llet per a famílies sense recursos

Aquesta quantitat beneficiarà a 235.637 persones de tot Catalunya, 41.000 de les quals són infants


La iniciativa solidària 'Cap nen sense bigoti', impulsada per l’Obra Social ”la Caixa”, ha aconseguit 550.000 litres de llet recaptats per a famílies en situació de vulnerabilitat ateses pel Banc dels Aliments. La totalitat dels donatius es destinarà a garantir el consum mínim de llet recomanat ─un litre per persona a la setmana─ a 235.637 persones a tot Catalunya durant tres mesos, més de 41.000 de les quals són infants d'entre 1 i 16 anys.

Al conjunt de l'Estat, s'han aconseguit reunir 1 milió i mig de litres de llet. Aquesta quantitat beneficiarà a 125.000 persones en risc d'exclusió social de tot l'Estat amb dificultats per accedir regularment al consum d'aliments bàsics.

Els donatius altruistes dels ciutadans s’han recollit físicament a les 1,394 oficines de CaixaBank repartides per tot el territori català, centres associats a l'Obra Social 'la Caixa' i a través de diferents canals electrònics, com ara la pàgina de microdonatius de "la Caixa", l’enviament de SMS, el portal de "la Caixa", Línia Oberta i CaixaMòbil.

A més, la campanya ha comptat amb la complicitat i la solidaritat d’empreses del sector de la restauració. Així mateix, famosos del món cultural i esportiu, com Ferran Adrià, Shakira, Xavi Hernández, sor Lucía Caram, Raphael o María Valverde, han difós la causa a les xarxes socials "posant-se el bigoti" pels més desafavorits. Els seus donatius s'han sumat, també, a l’aportació de 100.000 litres de llet feta per l’Obra Social “la Caixa”.

La llet, un aliment imprescindible

La llet és un dels aliments més sol·licitats per les entitats socials que atenen col·lectius en risc d’exclusió, però encara no se’n recull la quantitat suficient per garantir el seu consum mínim en famílies en situació de vulnerabilitat. Els bancs d’aliments van distribuir l’any passat 24 milions de litres de llet.

Aquest producte suposa una important font de proteïnes, energia, greix, minerals i vitamines per als més petits. A més, conté una àmplia varietat de compostos que tenen un rol fonamental en el creixement i el desenvolupament.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article