La Generalitat obre una línia de subvencions per fomentar la contractació de joves

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies destina a aquestes ajudes un total de 48.858.120 euros


El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha impulsat, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), tres convocatòries de subvencions per a fomentar l’ocupació dels joves per les quals hi destina una partida de 48.858.120 euros.

Aquests programes permetran adquirir aptituds i desenvolupament professional als que s’insereixen al món laboral. Durant aquest període, els joves estaran sota la supervisió d'un tutor o tutora que farà un seguiment de la seva progressió i desenvolupament en el lloc de treball.

La directora del SOC, Mercè Garau, ha expressat el seu convenciment de què aquestes línies de subvencions “contribuiran a millorar les expectatives de feina de les persones joves, acompanyant-les en el reforç de la seva formació i oferint-los l’oportunitat d’adquirir experiència professional”.

En concret, les tres convocatòries de subvencions són les següents:

Programa Joves per l’Ocupació: per a persones de 16 a 25 anys (menors de 30 en cas de persones amb grau de discapacitat superior al 33%), amb baixa qualificació i/o dèficits formatius, que no hagin treballat els darrers 30 dies i siguin beneficiàries del Sistema de Garantia Juvenil. Es combina l’orientació professional, tutorització i seguiment individualitzat, formació i contracte laboral en empreses per facilitar la seva inserció laboral o bé fomentar el seu retorn al sistema educatiu.

Programa Fem Ocupació per a Joves: per a persones de 18 a 29 anys, en situació d’atur i que necessiten experiència laboral. Aquesta acció combina orientació, acompanyament i formació vinculada a un contracte laboral en una empresa, entitat sense afany de lucre o administració pública.

Programa de Contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya: 2.250 contractes per persones ja titulades per treballar durant 6 mesos en ocupacions vinculades a la seva formació. D’aquests contractes, 1.750 van destinats a la contractació en ajuntaments i ens comarcals i 500 en entitats sense ànim de lucre.

En relació amb aquest últim programa, el director general d’Acció Cívica i Comunitària, Bernat Vall ha destacat que “estem molt satisfets de la inclusió en les bases de la convocatòria de les entitats sense ànim de lucre, ja que aquesta és una de les reclamacions que van fer durant el 3r Congrés de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya”.

 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article