‘Preinfant’, un servei d’acompanyament per a joves embarassades

ABD té un web on es poden fer consultes en línia i un telèfon de suport a disposició de les adolescents


L’organització ABD, amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, compta amb un portal web d'acompanyament: ‘Preinfant’. Es tracta d’un servei adreçat a joves i adolescents durant l’embaràs, en el moment del part i durant la criança del nadó fins als tres anys de vida.

Aquesta eina 2.0 ofereix diferents recursos i atenció individual a noies d’entre 14 i 21 anys a través de la consulta en línia o el telèfon de suport i també compta amb un servei específic dedicat a les seves famílies i un altre dedicat a professionals de l’àmbit educatiu, de la salut o vinculats als serveis socials.

Segons l’associació, però, l’objectiu de la web és principalment ser un espai interactiu d'intercanvi d'experiències entre joves i adolescents. A més, ‘Preinfant’ vol ser un lloc de trobada on els professionals puguin compartir bones pràctiques en l'abordatge de la maternitat adolescent i jove.

Dues campanyes solidàries en el marc de la plataforma 'Preinfant'

Dins del programa de 'Preinfant', ABD organitza diverses accions i campanyes de captació de fons per assegurar que els nadons tenen cobertes les seves necessitats bàsiques. Actualment, l'entitat té dues iniciatives en marxa.

La primera porta per lema 'Comencem l'Escola Bressol'. El proper mes de setembre nens i nenes de 14 famílies de 'Preinfant' començaran l'Escola Bressol, fet que implica una llarga llista de materials. La situació econòmica de les famílies ateses per 'Preinfant' fa que sigui difícil per a elles fer front a la despesa que suposa comprar tot aquest material. Per això, des d'ABD s'ha iniciat una campanya que té com objectiu recollir fons que es destinaran a la compra d'aquests materials.

La segona, és 'Teaming Preinfant', i es tracta d'una col·laboració regular amb la plataforma 'Preinfant'. Teaming permet fer microdonacions mensuals (1 euro al mes) a la causa que escolli l'internauta. El grup de 'Teaming Preinfant' té com objectiu crear un fons que cobreixi les necessitats bàsiques dels bebés i les seves mares, com ara tenir a la seva disposició productes d'higiene, bolquers, o bé canastretes, entre altres.h

ABD: més de 30 anys al servei de les persones

L’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD) és una ONG declarada d'Utilitat Pública que té els seus orígens a la dècada dels vuitanta. Desenvolupa més de 65 serveis i programes que donen resposta a tots aquells processos que generen situacions de vulnerabilitat o d'exclusió social. També es dedica a l'atenció de les persones en les seves trajectòries vitals, prevenint situacions de fragilitat social i atenent les seves necessitats i les del seu entorn més pròxim.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article