Informació sobre els riscos de consumir drogues a la porta de la discoteca

El projecte SOM.NIT de la Creu Roja Catalunya serà present a 84 festes i arribarà a 6.000 joves aquest estiu


80 voluntaris repartiran aquest estiu a la porta de les discoteques i altres espais d'oci nocturn material informatiu sobre els riscos associats al consum de drogues. Es tracta d'una iniciativa que s'emmarca en el projecte SOM.NIT, de la Creu Roja Joventut.

Des de la ni de Sant Joan i fins a finals de setembre, l'organització realitzarà fins a 84 intervencions en activitats lúdiques, moltes d'elles a les festes majors que se celebren per aquestes dates en diferents municipis de Catalunya. En total, es preveu sensibilitzar més de 6,000 joves.

Els voluntaris s'ubicaran en espais d’oci nocturn i de tarda, com ara discoteques, festes majors, concerts i festivals, amb l'objectiu d’oferir informació i pautes útils per reduir els riscos associats al consum de drogues. A banda de repartir material sobre drogues i altres temes de salut, també donaran preservatius gratis i suport i assessorament personal i confidencial. A més, sovint l'estand informatiu s'ampliarà amb altres serveis com ara la prova d'alcoholèmia i l'anàlisi de drogues sintètiques.

Tenint en compte l’elevat nombre de festes i celebracions dels mesos d’estiu, el SOM.NIT concentra la majoria de les seves en aquesta època de l’any. Se'n durant a terme en diferents poblacions: Cardedeu, Castellbisbal, Sitges, Gelida, Tordera, Granollers, Matadepera, Manresa, Tossa de Mar, Torroella de Montgrí, Albesa, Bellmunt d'Urgell, Alcarràs, Corbera d'Ebre, Calafell i Mora d'Ebre.  

Durant el primer semestre de 2016, es van realitzar 43 intervencions i l’objectiu és acabar l’any amb 115, per sensibilitzar un total de 12.000 joves.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article