Barcelona retreu al govern que només hagi construït 4 de les 9 residències previstes per enguany

El consistori finalitza la remodelació del geriàtric Francesc Layret, l'únic equipament de gestió municipal, que entrarà en funcionament al setembre


La tinenta d’Alcaldia de Drets Socials de Barcelona, Laia Ortiz, va visitar ahir la residència per a gent gran Francesc Layret, que ha finalitzat aquest mes les obres de rehabilitació integral i reprendrà l’activitat al setembre. Aquesta, és una de les nou residències que havien d’entrar en funcionament enguany segons un conveni entre l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat signat l’any 2005, i de les quals només se n’han edificat quatre.
 

En aquest sentit, Ortiz ha reclamat a la Generalitat “que exerceixi les seves competències” en matèria de residències de gent gran i es doni compliment al conveni d’equipaments, recordant que “Barcelona arrossega un dèficit d’inversió molt important per part del Govern, i és el territori català més castigat i amb una cobertura de places més baixa per a una demografia cada cop més envellida”. L’Ajuntament de Barcelona ha exigit també “transparència en la gestió de les llistes d’espera”, on calculen que hi ha vora 6.000 persones.

“Aquestes obres formen part d’una estratègia municipal que pretén invertir en aquests equipaments per dignificar-los i adaptar-los a la demanda social”, ha assegurat la tinenta d’Alcaldia. La reforma de l’equipament, l’únic dels quals n’és titular l’Ajuntament de Barcelona, ha permès millorar-ne l’accessibilitat, la seguretat i l’eficiència energètica.

A més, la residència ha guanyat dues plantes i tres places noves per a persones amb dependència o amb condicions socials de vulnerabilitat, sumant un total de 28 habitacions dobles i 10 habitacions individuals. Les 63 persones usuàries, que durant les obres es van haver de traslladar, tornaran al setembre i deixaran disponibles les places que ara ocupen a la residència El Molí, a Nou Barris.

Un edifici de gran valor patrimonial

La residència Francesc Layret, a la gran via de les Corts Catalanes, 475-477, ocupa un edifici modernista conegut com la Casa de la Lactància, perquè va ser originalment una maternitat construïda el 1913 gràcies al mecenatge social. La reforma de l’edifici ha preservat el valor patrimonial i arquitectònic del pati central: s’ha reparat la claraboia, s’ha eliminat la cornisa que partia en dos els vitralls del 1913 i s’han restituït els vitralls originals en la part superior.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article