La Creu Roja ha facilitat el bany a la platja a 402 persones amb discapacitat aquest estiu

Una trentena de platges compten amb cadires amfíbies dissenyades perquè persones amb mobilitat reduïda puguin submergir a l’aigua


Més enllà del Servei de Vigilància, Prevenció i Salvament i les tasques més vinculades al socorrisme, la intervenció de la Creu Roja a les platges també contempla una vessant més social. Aquest estiu, l’organització ha fet 402 assistències socials a les platges catalanes per facilitar el bany a les persones amb discapacitat o problemes de mobilitat des de mitjans del passat mes de juny.
 

Gràcies a aquest servei, moltes persones amb discapacitat han pogut  gaudir d'un bany al mar i els seus familiars han disposat d'una ajuda que permès que tots gaudeixin del seu descans en les millors condicions possibles.

En total, la Creu Roja té cobertura en 75 platges del litoral català, amb un equip de 182 socorristes diaris. Una trentena de platges compten amb cadires amfíbies per donar suport al bany a les persones amb discapacitat, dissenyades per poder submergir-se a l’aigua.  A la resta, es pot donar suport al bany per d’altres vies (crosses o bé armilles salvavides), amb l’acompanyament del personal de la Creu Roja.

Servei de Vigilància, Prevenció i Salvament de la Creu Roja

En la majoria de platges amb cobertura de la Creu Roja, el servei de vigilància es va iniciar durant la segona quinzena de juny i acabarà entre finals d’agost i mitjans de setembre. Des de principis de temporada fins a finals de juliol, la Creu Roja ha realitzat 24.724 avisos i recomanacions a banyistes i embarcacions per prevenir conductes de risc a la platja.  Durant aquest període, la Creu Roja també ha fet un total de 8.106 assistències sanitàries i 51 rescats.


 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article