Comença la selecció de manters per crear una cooperativa d’inserció

L’Ajuntament de Barcelona ha seleccionat d’entrada 15 persones, una xifra que s’ampliarà a 40 fins al 2018


L'Ajuntament de Barcelona ha iniciat el procés de selecció de les primeres 15 persones dedicades a la venda ambulant no autoritzada que participaran en la creació d'un projecte de cooperativa. L’objectiu és que les persones seleccionades defineixin quin serà el model de negoci que portarà a terme aquesta cooperativa, així com l’estudi de la seva viabilitat tècnica i econòmica, amb l’assessorament de l’Ajuntament.
 

En tres anys, fins el 2018, s’hi sumaran 25 persones més per poder desenvolupar i executar el projecte cooperatiu. En un comunicat aquest dimecres, l'Ajuntament ha recordat que aquesta mesura forma part del propòsit d'accions presentades al juny per abordar des de la inclusió el conflicte del 'top manta'.

Segons el consistori, “aquest model suposa treballar des de l’apoderament de les persones implicades per tal d’incrementar la probabilitat de sostenibilitat en el temps de les alternatives i vies d’inclusió que es construeixin”.

Les persones que vulguin formar part del projecte han de poder demostrar que resideixen a Barcelona des de fa un any com a mínim i a l’Estat espanyol des de fa tres anys, a més de no tenir antecedents penals. En cas que no hagin estat empadronats/des durant el darrer any, es pot aportar el certificat emès per una Entitat de la Xarxa d’Acollida, en el qual s’acredita que han estat atesos/es o vinculats/des a algun servei de l’entitat de forma continuada durant el darrer any.

Selecció pels 40 plans d’ocupació

Aquest mes d’agost també s’ha iniciat el procés de selecció de 40 persones que rebran la formació dels nous plans d’ocupació que l’Ajuntament posarà en marxa destinats al col·lectiu de venedors ambulants. Aquesta política activa d’ocupació vol ser un instrument facilitador de la regularització administrativa, reactivació laboral i reciclatge professional. Per aquesta raó, se seleccionarà persones que no tenen regularitzada la situació administrativa a l’Estat espanyol, amb una atenció especial per a persones que estan en situació de vulnerabilitat.

Les ocupacions que s'ofereixen són 10 dinamitzadors d'espais comunitaris, 15 llocs de manteniment de pistes esportives d'escoles públiques i 15 llocs de manteniment d'equipaments i espai públic. Aquestes persones tindran contractes de treball en modalitat d’obra i servei durant un any a jornada completa (37,5 hores setmanals).

L’Ajuntament informa als venedors ambulants dels recursos socials disponibles

Aquesta setmana també es posa en marxa la campanya destinada a informar als venedors ambulants no autoritzats que estan realitzant una activitat no permesa, i se’ls recorda tots els recursos municipals que tenen al seu abast per garantir els seus drets bàsics, així com la informació sobre el circuit que han de seguir per acollir-se a les iniciatives socials de l’Ajuntament.

Aquesta està integrada en la campanya de comunicació de convivència per sensibilitzar tant a la ciutadania de Barcelona, com als seus visitants, sobre la importància de mantenir actituds que fomentin la bona convivència i la seguretat.

En total es distribuiran 5.000 fulletons en quatre idiomes diferents, castellà, francès, anglès i wòlof, a través dels equipaments públics d’atenció social i també al carrer a través d’educadors socials.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article