220 persones grans necessiten voluntaris que els facin companyia

Amics de la Gent Gran fa una crida per mobilitzar voluntariat després de l'estiu


L'associació Amics de la Gent Gran ha alertat que més de 175.000 persones majors de 65 anys pateixen soledat no desitjada a Catalunya a causa de la desaparició d'un ésser estimat, una malaltia o la pèrdua de mobilitat. 

Segons informa en un comunicat, l'entitat ha registrat 220 sol·licituds de persones grans que esperen una persona voluntària perquè els faci companyia.

"Amb una visita setmanal a casa la persona voluntària aconsegueix millorar la qualitat de vida de la persona gran, que es senti estimada i retornar-li les ganes de sortir i socialitzar", asseguren.

Es tracta de donar suport emocional, o assistencial creant un vincle afectiu entre persona voluntària i persona gran. A Catalunya,  280.000 persones grans viuen soles i més de la meitat se senten poc acompanyades.

L'estiu incrementa aquest sentiment de soledat i és per això que, un any més, l'entitat ha organitzat «Vacances Amigues», un programa que permet a més de 100 persones grans d'11 ciutats i territoris catalanes gaudir d'estades o sortides  d'un dia a Tiana, Calaf, Begues i Vic.

Les persones interessades en fer voluntariat poden demanar més informació inscrivint-se a les properes sessions informatives al web de l’entitat www.amicsdelagentgran.org, trucant al 93 207 67 73 o enviant un correu electrònic a [email protected]

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article