El CIE de la Zona Franca deixa en llibertat l'intern amb problemes de salut mental

Hoecein ha estat alliberat després de 23 dies internat i demanant rebre atenció psiquiàtrica adequada


El Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona ha deixat en llibertat Hoecein, l'intern amb problemes de salut mental que va entrar al centre el 2 d'agost pendent d'un procediment d'expulsió.

Així ho ha anunciat la Plataforma Tanquem els Cies en un comunicat, en el qual celebren que es posi fi a "23 dies de sofriment inútil". Hoecein estava intern malgrat el seu precari estat de salut mental i haver patit intents de suïcidi a l'interior del Centre.

Segons han assegurat fonts de la policia espanyola a Europa Press, la mesura arriba després que l'intern mostrés una actitud violenta quan va intentar-se executar l'expulsió ahir. L'ordre judicial especificava que havia de ser alliberat si no es podia fer la deportació.

La Plataforma ha assegurat que el CIE "continua sent un mecanisme absolutament prescindible i inútil, la punta de l'iceberg d'una política migratòria basada en la discriminació i la criminalització de les persones en funció del seu lloc d'origen", i ha sostingut que aquest cas posa en evidència la ineficàcia dels seus mecanismes de control i garantia.

L'entitat havia denunciat el cas davant el Jutge de Control del CIE el passat 9 d'agost, però el jutge havia desestimat la petició i  arxivat la causa després  d'investigar i determinar que l'atenció que rebia l'home era adequada i que també se li administrava la medicació pertinent per tractar-lo dels problemes mentals. Tanquem els CIE també havia informat d’aquesta situació al Síndic de Greuges i al Defensor del Pueblo, que han obert investigacions.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article