Els fisioterapeutes denuncien que les mútues de salut els paguen 'per sota del preu del mercat'

El Col·legi de Fisioterapeutes ha anunciat que estudiarà mesures legals per revertir la situació


El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya (CFC) ha emès un comunicat aquest dijous, 8 de setembre, per denunciar les retallades que han sofert els honoraris dels fisioterapeutes que treballen per a mútues de salut. El CPC ha anunciat que constituirà un grup de treball per analitzar les accions a emprendre per revertir la situació.

"El CFC vol mostrar la seva preocupació per la disminució continuada del preu per sessió que perceben els fisioterapeutes que presten els seus serveis per a mútues de salut", diu la nota de premsa que ha enviat el Col·legi als mitjans que confirma que els honoraris que perceben els fisioterapeutes que treballen a les mútues és "clarament per sota del preu de mercat" i, en alguns casos, fins i tot "per sota del preu de cost del servei". El CFC diu que en alguns casos la davallada ha estat d'un 32% del preu per hora i hi ha professionals que han cobrat només 7 euros per sessió.

Davant aquest problemàtica creixent, el Col·legi de Fisioterapeutes ha creat un Grup de Treball de Mútues de Salut que s'encarregarà de redactar un informe jurídic i un altre d'econòmic per determinar quines accions legals es poden emprendre per revertir la situació. El coordinador d'aquest grup, Francesc Rubí, ha contextualitzat la davallada dels sous dels fisioterapeutes al  context de crisi que, segons ha dit, han fet que les mútues de salut hagin modificat "unilateralment" les condicions contractuals de prestació de serveis dels professionals.

Per Rubí, la situació és una paradoxa: "Es realitzen els millors tractaments de la història als preus més baixos, amb la supervivència de molts centres de fisioteràpia en perill".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article