Augmenten fins a 11 els menors tutelats víctimes de la xarxa de pederàstia

Identifiquen sis nens més captats per la xarxa de pederastes desarticulada aquest estiu, quatre d’ells protegits per la Generalitat


La Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) ha posat nom i cognoms a sis víctimes més de la vuitantena d’infants que va aconseguir captar la xarxa de pederastes desarticulada aquest estiu. La revisió de les gravacions i vídeos requisats durant el registre en el pis de Tortosa, ha permès a la policia identificar més menors que van patir abusos mentre estaven sota la tutela de la Generalitat.

Es tracta de quatre nens, ara ja majors d'edat, que quan tenien menys de 18 anys estaven tutelats per la Generalitat. Aquests se sumen als set nens ja identificats, la qual cosa eleva la xifra a 11 menors tutelats víctimes d'aquesta xarxa de pederàstia. També s'han identificat dos menors més, que havien tingut expedients oberts per situacions de risc diverses, però que no van arribar a estar protegits per l’administració.

Aquesta revelació arriba una setmana després que la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, comparegués al Parlament per donar explicacions sobre l'actuació de la DGAIA. En la seva intervenció, va defensar el Departament i va anunciar que crearà una figura per protegir de la victimització els menors en centres de protecció.

Aquesta figura serà un professional de l'equip del centre que actuarà com a referent a contactar davant qualsevol indici de victimització, assessorarà als altres professionals del centre a prevenir i a reduir els riscos dels menors tutelats, serà l'interlocutor extern i intern que agruparà els casos de possibles situacions de victimització i també serà el responsable de fer el seguiment dels casos detectats.

Pel que fa a l'atenció d'aquests menors afectats, Bassa també va subratllar que "s'ha donat assistència psicològica i especialitzada a tots els menors tutelats afectats". Ara la DGAIA ha anunciat que revisarà tots els casos de menors d'edat tutelats o amb algun expedient obert abans de l'any 2012, perquè la xarxa va funcionar entre els anys 2002 i 2015. 

Mentrestant la policia continua visionant els milers d'arxius de material pornogràfic per identificar als 45 menors que encara són anònims.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article