Convocada la 2a edició dels premis 'Córrer per compromís' per reconèixer projectes esportius amb un destacat contingut social

Els projectes es poden presentar fins al dia 14 d’octubre i la dotació prevista per al premi és de 150.000€


L’Institut Barcelona Esports ha obert la convocatòria de la 2a edició dels premis ‘Córrer per compromís’ per reconèixer aquells projectes esportius realitzats per entitats sense ànim de lucre que tinguin un destacat contingut social, solidari i/o de cooperació. Els projectes es poden presentar fins al dia 14 d’octubre i enguany la dotació prevista per al premi és de 150.000€.

Fa anys que els esdeveniments esportius de la ciutat s’han anat convertint, també, en esdeveniments solidaris. Des de l’any 2015, l’Ajuntament de Barcelona vol posar en valor aquesta solidaritat amb els guardons “Córrer per compromís”. D’aquesta manera, les aportacions dels corredors contribueixen directament a tirar endavant projectes específicament vinculats a millorar la qualitat de vida de les persones a través de l’esport.

Per al comissionat d’Esports, David Escudé, aquests premis simbolitzen “un dels múltiples valors que l’esport representa: esdevenir una eina solidària que aporti valors socials a las ciutadania”.

El pressupost del premi s’obtindrà a partir de les inscripcions a la Cursa de la Mercè 2016, que se celebrarà el proper 18 de setembre de 2016, i de la Mitjà Marató i la Marató, que ja es van celebrar als mesos de febrer i març d’aquest any.

El jurat dels guardons està presidit pel president de l’Institut Barcelona Esports, Jaume Asens, i vicepresidit pel comissionat d’Esports, David Escudé. També formen part del jurat el gerent de l’IBE, Francesc Terron; el director de Pomoció i Esdeveniments Esportius, Gabriel Arranz; la representant de l’Àrea de Drets Socials, Nuria Menta; el representant de l’Àrea de Cooperació Internacional, Judit Rifà; la professora d’INEFC Barcelona, Anna Vilanova; el vicepresident de COPLEFC, Pere Manuel Gutiérrez.

A l’hora de decidir els guanyadors, el jurat valorarà especialment les finalitats de l’entitat; la contribució del projecte a la millora de la qualitat de vida, cohesió social i desenvolupament esportiu que suposa el projecte candidat, així com l’originalitat, innovació, intenció i coherència del projecte. En la vessant internacional, també es valorarà la implicació de l’entitat de Barcelona en el projecte a desenvolupar amb altra entitat d’altre país, receptora de l’ajut.

Entitats guardonades en la primera edició

En la primera edició dels guardons, l’any 2015, s’hi van presentar 39 projectes i el jurat en va reconèixer vuit, que van rebre els 70.000 euros procedents de les inscripcions solidàries a la Cursa de la Mercè 2015.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article