L'Ajuntament de Barcelona crea una unitat per lluitar contra l'explotació sexual

Serà operativa al gener i coordinarà diferents àrees del consistori per oferir una atenció integral a les víctimes


Barcelona comptarà, a partir de gener de 2017, amb una Unitat de Tràfic d'Éssers Humans, un nou òrgan municipal que treballarà contra l'explotació sexual a la ciutat i intensificarà esforços en la protecció dels drets de les dones que en són víctimes. El nou servei, aprovat aquesta setmana passada, és obra de la Regidoria de Feminismes i LGTBI de l'Ajuntament. La regidora Laura Pérez ha assegurat que la unitat serà "una peça clau en la persecució del delicte".

La Unitat de Tràfic d'Éssers Humans estarà formada per un equip especialitzat en diferents àmbits per tal que l'atenció a les víctimes de l'explotació sexual sigui integral. Al nou òrgan és fruit d'una reorganització interna del consistori i hi haurà psicòlegs, advocats i treballadors socials que treballaran per millorar la coordinació entre els diferents agents que ara mateix ja treballen aquests aspectes: departaments tècnics, cossos policials i entitats socials.

La unitat treballarà, d'una banda, per garantir els drets fonamentals de les víctimes de l'explotació sexual i per involucrar-les en les decisions que pren l'Ajuntament sobre aquesta qüestió. De l'altra, el consistori també promourà la formació especialitzada a tots aquells actors de la ciutat susceptibles de poder detectar situacions de tràfic: serveis socials, sanitaris, d’immigració, etc. A més, la unitat serà un centre de coordinació de tots aquests agents especialitzats en la lluita contra l'explotació humana i també actuarà com a observatori del tràfic a la ciutat.

Segons han assegurat al Social.cat fonts de l'Ajuntament, el nou servei tindrà un pressupost específic que es definirà al llarg dels propers mesos. L'explotació sexual serà el primer dels temes que tractarà la Unitat de Tràfic d'Éssers Humans però està previst que els seus àmbits s'ampliïn. Segons el consistori, un dels nous focus d'atenció de cara a l'any vinent seran també els menors fills de les dones que hagin patit explotació sexual.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article