El 25% de les mesures del ple contra la pobresa, pendents per la falta de nous pressupostos

L'Executiu, per la seva banda, assenyala que "s’ha fet un esforç per prioritzar algunes partides com les beques menjador o els ajuts urgents a l’habitatge"


Una quarta part de les 273 mesures que es van aprovar en el ple monogràfic sobre emergència social celebrat el 9 i el 10 de març al Parlament estan en stand by, a l’espera de l’aprovació d’uns nous pressupostos. Així ho ha confirmat aquesta setmana el Govern català, que cada dos mesos fa un informe de seguiment de la resolució 17/XI del Parlament, sobre la situació d’emergència social.

Entre aquestes mesures, hi ha encallats diferents compromisos del govern com ara la recuperació de la Renda Mínima d’Inserció (RMI) com a dret subjectiu, l’ajuda d’urgència per a persones en situació de pobresa energètica o en risc de desnonament, l'augment del nombre de places de residència per a persones amb dependència, o bé el programa de beques de menjador per a infants d'entre zero i tres anys.

La consellera de la Presidència i portaveu del govern, Neus Munté, ha subratllat que malgrat que el 30% dels acords depenen de nous pressupostos,  "s’ha fet un esforç per prioritzar algunes partides, com per exemple les beques menjador o els ajuts urgents a l’habitatge".

També ha anunciat que el 21 d’octubre es tornarà a reunir al Palau de la Generalitat amb la comissió de seguiment de la resolució 17/XI per posar en comú la continuïtat dels treballs i de les mesures aprovades en el ple monogràfic del passat mes de març.

Entre les mesures que sí que s’han complert, destaquen aquelles relacionades amb pobresa infantil i necessitats alimentàries, aprofitament d’excedents alimentaris, polítiques d’habitatge i treball.

Pobresa infantil i necessitats alimentàries. S’ha convocat per al 23 de setembre del Ple de la Taula Nacional de la Infància de Catalunya i s’han prioritzat les beques menjador, tot i no disposar de nous pressupostos.

Aprofitament dels excedents alimentaris. S’ha posat en marxa un grup de treball encarregat de la redacció d’una proposta de marc legislatiu per fomentar les donacions d'aliments i l’aprofitament de sobrants alimentaris.

Inclusió i cohesió social. S’han signat Contractes Programa 2016-2019 amb els ens locals, amb noves línies de col·laboració en matèria d’accessibilitat, associacionisme i voluntariat, igualtat en el treball i polítiques LGTBI. També s’ha reforçat la xarxa de serveis dirigits a infants i adolescents, especialment els que es troben en situació de vulnerabilitat.

Polítiques d’habitatge. Destaca l’elevat grau de compliment de totes les mesures adreçades a garantir l’habitatge a les persones, la priorització dels ajuts urgents per al pagament al lloguer, o l’adquisició mitjançant el dret de tempteig i retracte de més de 260 habitatges per a ús social.

Pobresa energètica. S’ha signat un conveni amb 13 companyies subministradores d’aigua per gestionar els fons de la lluita contra la pobresa energètica del 2015.

Ensenyament. S’han assignat 400 docents més a centres d’alta complexitat, i s’ha mantingut el Programa d’escola inclusiva i d’atenció a la diversitat amb 360 professionals d’atenció educativa.

Treball. S’estan posant en marxa els programes d’Experiències Professionals per a joves de la Garantia Juvenil, i de Formació i treball adreçat a perceptors de la Renda Mínima d’Inserció, desenvolupat per les entitats locals.

Salut. S’han establert les bases del nou protocol que obre la reproducció assistida a totes les dones, i s’han publicat informes de resultats dels àmbits hospitalari, d’atenció primària, sociosanitari, salut mental i addiccions i, per primer cop, de salut pública i territorial.

Política econòmica i fiscal. Es posa en relleu els treballs realitzats en la modificació de l’impost sobre emissions de l’aviació comercial i la reforma de l’impost sobre grans establiments comercials.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Josep Pagés i Canaleta CARDEDEU
1.
Que no ens volguin ENGANYAR . Ja son grans alguns i con diuen ELS NUMEROS NO ENGANYEN .. Amb els Pressupostos igual se aprobin no servira de res per LLUITA CONTRA LA POBRESA A Catalunya .. Calia una cosa que FER I PUIGDEMONT Politic de DRETES de Convergencia uva impedir ES LA PUJADA DE IMPOSTOS a les Rentes Mes Altes als mes Rics NO Nomes no vol la PUJADA DE IMPOSTOS Que fa una baixada de impostos PER GUANYAR VOTS .. Aixo fa imposibre poguer fe RES CONTRA LA POBRESA Aixo fa imposibre fer algu per ajudar als Aturats i las sevas Familias NO JA CAP INTERES DEL GOVERN CATALÀ DE LLUITAR CONTRA LA POBRESA i culpa de molta pobresa SON Tambe les fortes Retallades socials fetes I REFORMA LABORAL Feta per P.P. y CONVERGENCIA que va fer SALARIS MES BAIXOS sOUS BAIXOS DELS TREBALLADORS treballs tenporals i mal pagados ARA UN TREBALLADOR TREBALLA PERO ES POBRE Igualmente aquesta es la realitat PUIGDEMONT y JUNQUERAS ¿ DE VERITAT VOLEU LLUITAR CONTRA LA POBRESA DE CATALUNYA ? Voleu ajudar els que pateixen voleu no faltin mes BECAS DE MENJADOR Es FACIL PUJADA DE IMPOSTOS .. PUJADA DEL IVA AL ALCOHOL I TABAC .. Eliminar Cotxes Oficials TANCA DIPUTACIONS Vendra les 7 pistes de esqui publicas NO FA CAP FALTA LES TINGUI EL GOVERN CATALÀ NOMES FAN QUE MOLT GASTO PUBLIC .. No ja interes desde EL GOVERN CATALÀ DE LLUITAR CONTRA LA POBRESA Si de ajudar als RICS I GRANS FORTUNES CATALANES
  • 0
  • 0

Comenta aquest article