L’autoestima, el pilar de les relacions personals i professionals

El Col·legi d’Educadors i Educadores Socials (CEESC) organitza al novembre un curs per dotar d’eines d’empoderament als professionals que treballen en l’atenció de les persones


Dotar d’eines d’empoderament als professionals de l’educació social que treballen en l’atenció de les persones. Aquest és l’objectiu del curs ‘Autoestima per educadors i educadores socials’ que organitza el Col·legi d’Educadors i Educadores Socials (CEESC) el proper mes de novembre a la seva seu de Girona (Ibèria, 4), amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.

Segons la formadora, Neus Hidalgo, “l’autoestima és un element clau en la nostra vida personal i professional”. Una baixa autoestima repercuteix directament en la nostra activitat diària, afectant les nostres relacions personals, la motivació i la implicació vers el treball.

Aquest curs, doncs, està pensat per donar un altre enfocament a aquesta relació d’ajuda que conforma la tasca diària dels educadors socials. “Aquesta formació vol donar les eines necessàries per passar d’aquest paternalisme a l’hora d’ajudar a les persones a empoderar l’usuari. I com empoderem? Amb autoestima”, expressa Hidalgo. En altres paraules, es tracta de “no treballar des del què necessita i la mancança, sinó des de l’empoderament”.

El Col·legi d’Educadors i Educadores Socials destaca que “la falta de pròpia estimació constitueix un poderós factor desencadenant d’inadaptació, capaç d’alterar el curs normal de la vida d’una persona. Comunicar a la persona amb la que treballem fe en si mateixa disminuirà la seva ansietat i desconfiança, així com també afermarà la seva voluntat. Aquests són per tot educador social uns objectius molt valuosos”.

Hidalgo puntualitza, però, que aquesta formació es podria ampliar també a totes aquelles persones que treballen atenent a les persones, ja sigui treballadors socials, pedagogs o psicòlegs.

La durada del curs serà de 20 hores, distribuïdes en 5 sessions de 4 hores, i aquestes es duran a terme els divendres 4, 11, 18 i 25 de novembre i 2 de desembre de 5 a 9 de la tarda. El preu del curs per a col·legiats o amics del CEESC és de 60 euros, de 85 euros per als no col·legiats i de 70 euros per a les persones aturades o pensionistes.

Podeu consultar la fitxa del curs, amb la corresponent especificació de les sessions, en aquest enllaç. La data límit per inscriure's és el 28 d'octubre.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article