Més de la meitat dels catalans rebutja baixar impostos si això implica reduir serveis públics

Segons les dades de l'últim CEO, el 79% dels catalans vol que es prenguin mesures per reduir les diferències entre nivell d'ingressos


El Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat ha fet públics els resultats de la segona onada de l'Òmnibus amb els resultats de les 1.200 enquestes que s'han fet arreu de Catalunya per tenir informació demoscòpica sobre la situació actual i l'impacte de les polítiques del Govern en diferents àmbits. Les dades són de juny de 2016 i s'han fet en un 51,1% a dones i la resta a homes.

Una de les dades rellevants d'aquest últim CEO és l'aposta dels ciutadans pels serveis públics. Així, segons les dades, el 51,4% dels enquestats no està a favor de baixar impostos si això va implícit a reduir serveis i prestacions públiques. El 30,2%, en canvi, estaria a favor de reduir les taxes encara que això portés una davallada dels serveis oferts per l'administració pública. El 68,5% dels catalans creu que hauria de ser el govern català qui gestionés les pensions de la població enlloc del govern de Madrid. Cal tenir en compte que el 79,4% dels catalans creu que el Govern ha de prendre mesures per reduir les diferències entre els diferents nivells d'ingressos.

2 de  cada 10 ciutadans té dificultats amb les despeses de la llar

L'estabilitat econòmica i la conciliació són dues de les qüestions que també tracta el CEO. D'una banda, el 23,7% dels enquestats afirma que actualment té problemes per pagar les despeses de la llar i un 18,4% més diu que en tindrà els propers 12 mesos. De l'altra, el 58,2% dels treballadors explica que té problemes habituals per compatibilitzar treball i activitats personals però un 57,4% rebutjaria un salari inferior si així pogués tenir un horaris més adaptats a les seves necessitats personals.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article