Joves amb discapacitat intel·lectual podran anar a la universitat gràcies al programa Universi+

Aquesta és la primera edició del programa, que vol aconseguir la inclusió d’aquest col·lectiu en l’entorn universitari


La Fundació Universitària del Bages (FUB), la Fundació Ampans i Catalunya Caixa-BBVA han impulsat aquest curs escolar 2016-2017 el programa Universi+. Es tracta d’una aposta perquè les persones amb discapacitat intel·lectual puguin participar de la vida universitària i té per objectiu normalitzar la presència de persones amb necessitats de suport dins de la universitat.

Universi+ és una iniciativa pionera a l’Estat espanyol que es posarà en marxa el proper 6 d’octubre. El programa ofereix als participants una oferta formativa per al seu enriquiment i desenvolupament personal, en la qual la discapacitat no centra l’atenció ni dels continguts ni dels objectius sinó que només és un element a tenir present a l’hora d’adaptar les metodologies i les dinàmiques de treball.

Enguany aquesta iniciativa donarà l’oportunitat a 21 joves amb discapacitat intel·lectual d’assistir a un curs en una universitat catalana i a un centenar de joves més d’ampliar els seus estudis més enllà de l’etapa obligatòria, gràcies a la creació d’uns itineraris específics.

Els 21 primers, a més, podran accedir a la universitat de manera gratuïta perquè han estat becats per l’entitat bancària cofundadora del projecte. Tots ells són majors de 25 anys, la seva discapacitat és inferior al 65%, tenen un mínim de comprensió del llenguatge oral i escrit i estan vinculats a l’associació Ampans.  

En total, el curs inclourà 50 hores repartides en dues hores de classe cada quinze dies, de 4 a 6 de la tarda, combinades amb sortides més vivencials relacionades amb el tema que es treballi. Pel que fa al contingut lectiu, aquest està estructurat en tres blocs. El primer girarà entorn a la comprensió del món: les desigualtats socials, la globalització, la informació que genera l´actualitat. El segon bloc se centrarà en l’economia, enfocat a aprendre a gestionar la d´un mateix en la vida quotidiana. I el tercer inclourà una introducció a l´art i l´expressió artística.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article