Maletes pedagògiques itinerants per treballar la inclusió a les aules

El Consell Comarcal del Bages les posa a disposició de les escoles de la comarca que ho sol·licitin


Trencar els estereotips, educar en la diversitat, conèixer les emocions, promoure la inclusió, oferir maneres de resoldre conflictes a través del diàleg i defensar el respecte per les diferents maneres de ser és l’objectiu del nou projecte que ha posat en marxa el Consell Comarcal del Bages, amb el nom ‘Maleta Pedagògica Inclusiva’.

En total són 6 maletes itinerants que totes les escoles de primària de la comarca podran demanar en préstec i contenen més d’una vintena de contes, àlbums il·lustrats, CD i material pedagògic (fitxes, titelles, gimcanes…) per treballar la inclusió de les persones amb discapacitat a les aules des de diverses vessants: emocions, diferència i diversitat, altes capacitats, discapacitats físiques, discapacitats sensorials, discapacitats intel·lectuals i problemes de salut mental.

Les maletes s’han entregat aquest divendres a les escoles de Sant Joan de Vilatorrada amb motiu de la Fira Discat, que s’ha organitzat al mateix municipi. Després, però, quedaran a disposició de les escoles del Bages que les sol·licitin fins a un mes.

La Fira Discat

L’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada ha organitzat aquest divendres, 30 de setembre, la Fira Discat amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal del Bages, Ampans i la Fundació Àuria. Es tracta de la primera fira de Catalunya centrada en l’àmbit de les discapacitats que enguany ha celebrat la seva segona edició.

La fira pretén posar de manifest les altres capacitats que tenen moltes persones i defensa que han de poder viure d’una forma totalment integrada amb el conjunt de la societat. Discat s’ha concebut amb la voluntat de ser un gran punt de trobada i ha esdevingut un referent molt més enllà de la comarca del Bages.
Per consultar el programa d’activitats, feu clic aquí.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article