La Fundació Comtal inicia el curs amb la campanya 'Ajuda’l a reescriure el seu futur'

L’objectiu és sensibilitzar la societat i transmetre que l'ajuda de tothom és clau perquè els infants i joves en situació de vulnerabilitat puguin trencar el cercle d’exclusió en què viuen

La Fundació Comtal llança una nova campanya de sensibilització coincidint amb l’inici del curs escolar, un moment clau per remarcar la importància de l’educació com a motor de canvi i de transformació. 'Ajuda’l a reescriure el seu futur' és el lema escollit per tal de conscienciar la societat i transmetre que la seva ajuda és clau perquè els infants i joves en situació de vulnerabilitat puguin trencar el cercle d’exclusió en què viuen.

La Fundación Foessa va publicar un estudi al mes d’abril que reflectia una situació alarmant: “El 80% dels infants que neixen pobres continuaran sent pobres quan siguin adults.” Això posa de manifest l’heretabilitat de la pobresa a la qual s’enfronten els infants i joves que acompanyen a la Fundació Comtal i contra la qual lluiten.

El que es vol transmetre és que, per sortir d’aquesta situació, els infants i joves no només necessiten tenir cobertes les seves necessitats bàsiques. També necessiten suport educatiu i emocional, formació, motivació, i algú que els escolti i els acompanyi de manera constant. Tot això és vital perquè puguin trencar el cercle d’exclusió i transformar les dificultats que viuen.

D'aquesta manera, a la Fundació Comtal lluiten per canviar aquesta situació. El seu objectiu és millorar la qualitat de vida de les persones més desfavorides més enllà de la seva procedència, situació econòmica o familiar. A la Fundació Comtal no només els acullen, acompanyen, orienten i formen, sinó que també els ajuden a resoldre els problemes amb què es troben a l’escola o amb la família, i a trobar feina. Amb l’ajut del gran grup de col·laboradors i voluntaris els reben, amb un somriure d’orella a orella, i els ajuden a reescriure el seu futur.

El darrer curs han atès 2.200 infants, adolescents i joves amb dificultats, però queda molta feina per fer. Perquè reescriure futur és reescriure l’educació, la situació familiar i laboral de tots aquests infants i joves i de molts més.

Dos exemples de superació són el Sebastián i la Jerlin. Ell és un jove de 19 anys de Lima, Perú, i que fa un any i mig que viu a Espanya després de deixar els seus pares i la seva germana gran. Tté una gran passió: el món de la informàtica. Ara, i gràcies a una beca educativa, està estudiant allò que somiava.La Jerlin té 17 anys. És una noia d’Hondures que és a Catalunya des de fa cinc anys. Viu al barri barceloní de Valldaura amb la seva mare en un pis compartit amb dues persones més. Les dues estan ateses per Serveis Socials. Només va estudiar fins a 2n d’ESO, però ara està decidida a reprendre la seva formació a través del nostre curs i tenir la possibilitat d’estudiar un grau mitjà.

Pots ajudar a fer difusió de la campanya de sensibilització a les xarxes socials a través de l'etiqueta #Reescrivimfutur o fer un donatiu al web de la fundació

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article