La Generalitat presenta una nova campanya de sensibilització sobre les persones refugiades

Sota el lema ‘Persones refugiades, persones benvingudes’, el govern ha creat un espot televisiu que es difondrà a través de diferents plataformes multimèdia


La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha presentat avui la campanya de sensibilització ‘Persones refugiades, persones benvingudes’ amb la qual la Generalitat pretén apel·lar a la vocació d’acollida del poble català vers les persones sol·licitants d’asil o protecció internacional.

Es tracta d’un espot televisiu que es difondrà per diferents plataformes multimèdia (televisió, ràdio, xarxes socials, mitjans gràfics, exteriors i digitals) i el corresponent making off que es pot veure a la pàgina web refugee.gencat.cat. Aquesta acció comunicativa s’allargarà durant l’últim trimestre de 2016.

Els protagonistes de l’espot són els infants de l’Escola Pegaso de Barcelona que al juliol van escriure una carta a un altre infant dels camps de refugiats convidant-lo a venir a Catalunya. Després d’un concurs de selecció, la millor carta va ser seleccionada per centrar el gruix de la campanya de sensibilització i el corresponent l’espot televisiu.

La iniciativa s’emmarca en els treballs del Comitè per a l’acollida a les persones refugiades que integren des de fa un any diversos departaments de la Generalitat, el món local i les principals entitats i organitzacions que treballen amb aquest col·lectiu.

Les refugiades, a Catalunya

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha recordat que actualment la Generalitat té comptabilitzades 1.216 places d’allotjament per a persones refugiades repartides en 43 municipis catalans, de les quals només 419 estan ocupades pel programa estatal d’acollida i integració a causa del bloqueig de l’Estat.

En paral·lel, la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania té inventariats 126 recursos per als sol·licitants d’asil, entre voluntariat, habitatges i equipaments, formació, traduccions, terapeutes i similars per part de persones físiques o jurídiques que s’han ofert a la Generalitat o al món local.

En aquest sentit, Bassa ha explicat que “Catalunya és un país que vol i pot acollir persones refugiades. Volem implicar a la ciutadania, il·lusionar-la amb aquest repte i crear un vincle entre els sol·licitants d’asil i la població catalana”. Així mateix, ha remarcat que “no ens podem quedar impassibles, sota el paraigua de la indiferència, mentre el Mediterrani es converteix en un cementiri. No volem formar part d’aquesta Europa dels estats que renuncia per por i càlculs interns al seu deure de protecció i refugi als que fugen de la guerra. Volem una Europa que continuï essent estàndard de la llibertat, de la pau, de la cohesió i de la convivència. Pilars essencials que l’han definit fins avui després de moltes batalles i sacrificis dels que ens han precedit”.

Durant l’acte de presentació de la campanya han acompanyat a la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies el secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, i el coordinador del Comitè per a l’acollida a les persones refugiades, Àngel Miret.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article