Sis infants amb mobilitat reduïda pujaran la Mola amb cadires Joëlette aquest diumenge

Es tracta d'una iniciativa l'Associació Todos con Aleix y Max, contra la Histiocitosi, a la que s'hi han sumat tres entitats més


Aquest diumenge 9 d'octubre es realitzarà un ascens amb sis cadires tot terreny Joëlette a la Mola, al cim més alt del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. Aquesta ascensió permetrà que sis infants amb mobilitat reduïda puguin gaudir d'aquest indret emblemàtic, juntament amb amics i familiars.

La petició per fer aquesta pujada singular la va fer l'Associació Todos con Aleix y Max, contra la Histiocitosi a l'equipament accessible i inclusiu de la Casa Nova de l'Obac de la Diputació de Barcelona. Aquesta associació té com a objectiu fer difusió d'aquesta malaltia minoritària i la recaptació de fons per a la seva investigació i cura.

La pujada a la Mola s'iniciarà a les 9 del matí als entorns de Can Robert i es farà per la pista fins a Can Pobla. Posteriorment s'enllaçarà amb l'històric camí dels Monjos fins a la Mola. Es preveu una assistència total de 200 persones, majoritàriament voluntaris de l'Associació Todos con Aleix y Max, contra la Histiocitosi, i de la resta d'entitats implicades. El retorn cap a Can Robert es farà a les 4 de la tarda després d'un dinar comunitari.

Per donar resposta a la demanda, es va començar una tasca de recerca de cadires Joëlette a Catalunya per poder-se sumar a les dues cadires que disposa la Diputació de Barcelona per a la Xarxa de Parcs Naturals. Finalment, s’hi han sumat tres entitats més.

L’Associació Rodamunt, especialitzada en el foment de l'accessibilitat a la muntanya mitjançant cadires adaptades, aportarà dues Joëlettes i cinc voluntaris experts; la Fundació AVAN (Amics de la Neurologia), que té com a propòsit donar suport a persones afectades per malalties neurològiques, aportarà una Joëlette, i la Creu Roja de Catalunya aportarà un Joëlette i un voluntari.

La cadira Joëlette

La Joëlette és una cadira tot terreny d'una sola roda que, amb l'ajut d'acompanyants, permet la pràctica del senderisme a persones amb discapacitat física o mobilitat reduïda.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article