Diversitat, identitat i inclusió social, les protagonistes del cicle 'Siner[GI]es' a Girona

Del 13 d'octubre al 17 de novembre la capital del Gironès acollirà un seguit de diàlegs i activitats de sensibilització organitzats per la Fundació SER.GI


La Fundació SER.GI organitza, a partir d’avui 13 d’octubre i fins al 17 de novembre, el cicle 'Siner[GI]es. Identitat, Diversitat i Inclusió' a Girona, un seguit de diàlegs i activitats per reflexionar sobre la diversitat, la identitat i la inclusió en la societat actual i que pretén sensibilitzar a la ciutadania en general.

Tant els quatre diàlegs inclosos en el cicle com les sessions de teatre fòrum i de cinefòrum, tenen com a objectiu mostrar l’experiència de persones arribades de diferents parts del món, i que formen part de l’entramat social i cultural gironí des de fa temps, i que tractaran temes diversos com la identitat, el gènere, els refugiats o el mercat laboral.

El primer diàleg tindrà lloc el mateix dia de la inauguració i porta per títol ‘Construint identitats’. En aquest diàleg tant Saïd el Kadaoui, psicòleg i escriptor, com Mostafà Shaimi, filòsof i membre de diferents entitats, parlaran de com entenen ells la identitat i com creuen que es construeix. El diàleg serà dinamitzat per la Gemma Clapès, responsable dels Serveis Socials d’Atenció Primària de l’Ajuntament de Girona.

El següent diàleg ‘Refugiats d’ara, d’abans i de sempre’, que serà el dia 20 d’octubre, i el Teatre Fòrum ‘Mustafà és al replà’, que serà el dia 27 d’octubre, també tindran lloc al Centre Cívic Barri Vell-Mercadal a les 19 h.

Al novembre es canvia d’espai, a l’aula A de la Casa de Cultura, i s’enceta el mes amb el diàleg ‘Les Migracions en femení’, el dia 3 de novembre, i tot seguit, el dia 10 de novembre, el diàleg ‘Mercat laboral. Històries de la migració’. Es clausurarà el cicle el dia 17 de novembre a les 7 de la tarda amb la pel·lícula d’Eric Toledano i Olivier Nakache ‘Samba’.

La Fundació Ser.gi

La Fundació Ser.gi porta més de 20 anys treballant la sensibilització al voltant de valors de la convivència, la diversitat i la inclusió social a Girona. Per poder realitzar aquest cicle s’ha comptat amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i el programa de TV3 ‘Tot un món’.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article