Més de 5.000 contractes temporals fraudulents s’han convertit en indefinits després d’una Inspecció de Treball

El govern ha intensificat enguany les actuacions contra fraus en l’àmbit laboral, especialment en els sectors de la telefonia, la hostaleria i les càrnies


Fins a 5.424 contractes temporals fraudulents s’han convertit en indefinits en els primers nou mesos de l’any per la intervenció de la Inspecció de Treball, la qual cosa significa un augment del 89% respecte el mateix període de 2015.
 

Així ho ha explicat el secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, a la Comissió de Treball del Parlament, on també ha anunciat que enguany la Inspecció de Treball està “intensificant a tot Catalunya actuacions contra la cessió il·legal de treballadors/es, el frau en la contractació temporal i la contractació intermitent amb empreses de treball temporal (ETT) i les cadenes de subcontractació irregulars”.
 
Pel que fa als sectors, Ginesta ha especificat que les empreses de telefonia, hostaleria i les càrnies són les que concentren el major nombre d’irregularitats i denúncies. En aquest sentit, ha afirmat que les actuacions de la Inspecció de Treball se centren en “la lluita contra les patologies que precaritzen el mercat de treball a Catalunya”, com ara “la contractació temporal intermitent, les cadenes de subcontractació irregular i la cessió il·legal de treballadors o els fraus en les jornades laborals”.
 
Resultats de les Inspeccions de Treball
 
De les 38.620 actuacions de la Inspecció de Treball, 7.802 han acabat amb infraccions, un 4,4% més que en el mateix període de l’any passat. A més, un total de 6.918 treballadors/es s’han donat d’alta a la Seguretat Social per la intervenció de la Inspecció.
 
El secretari general ha posat com a exemple una recent actuació de la Inspecció de Treball a Tarragona contra la contractació intermitent, que afectava al voltant de 100 treballadors/es, i que va acabar amb propostes de sancions i liquidacions a la Seguretat Social per 240.000 euros a un grup logístic i les empreses de treball temporal que utilitzava.
 
Ginesta ha explicat també en la seva compareixença el Pla d’Inspecció de Treball i la investigació de la Inspecció de Treball que es va dur a terme sobre la cadena de subcontractació de Telefònica en el servei tècnic d’instal·lació a Catalunya, que va finalitzar amb propostes de sancions i liquidacions per import de 5,7 milions d’euros.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article