La Social Business City fa una crida oberta per participar al Laboratori de Co-Creació d’Empreses Socials

Aquesta iniciativa pretén ajudar a idear projectes d’empresa social i oferir un acompanyament intensiu en el disseny del model de negoci i prototipatge


L’associació Yunus Social Business City Barcelona, juntament amb el seu centre dedicat a l’empresa social que va néixer fa un parell de mesos de la mà del Premi Nobel de la Pau 2006, Muhammad Yunus, ha fet una crida oberta a aquelles persones o entitats socials que tinguin ganes d’emprendre un projecte d’impacte social a participar al Laboratori de Co-Creació d’Empreses Socials.

El Laboratori de Co-creació pretén ajudar a idear projectes d’empresa social i oferir un acompanyament intensiu en el disseny del model de negoci i prototipatge, amb l’objectiu d’acabar consolidant deu empreses socials que puguin crear llocs de treball per a joves, un dels col·lectius més afectats per la crisi econòmica. En aquest sentit, es vol contribuir a reduir la taxa d’atur juvenil de la ciutat mitjançant l’emprenedoria i l’empresa social.

Es tracta, a més, d’una proposta innovadora per la seva metodologia. En el laboratori es treballarà en una primera fase de co-creació d’idees, posteriorment es desenvoluparà el model de negoci i finalment es farà el prototipatge del producte o servei i el test de mercat. Un cop llest, s’oferirà un acompanyament especialitzat durant un any.

Fins al moment, a Barcelona no existeix cap altre programa dirigit a persones que no tinguin el seu model de negoci definit, sinó que generalment els mecanisme de suport a l’empresa social demanen que els projectes estiguin en fase d’ideació, start-up o creixement. Aquest, precisament, és l’element diferencial d’aquest laboratori.

Aquesta és una de les dues iniciatives que ha impulsat el Yunus Social Business Centre per promoure l’empresa social. L’altra és el Premi SBC Transforma, que va dirigit especialment a joves que tinguin una idea o projecte d’empresa amb impacte social.

Per a participar-hi cal omplir el formulari que trobareu al web del Laboratori de Co-creació d'Empreses Socials.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article