'Mai caminareu sols', la nova campanya per promocionar el voluntariat per la gent gran

És una iniciativa de la Creu Roja i la Diputació de Barcelona per sensibilitzar sobre els drets i les necessitats de la gent gran


La Creu Roja i la Diputació de Barcelona llancen la campanya 'Mai caminareu sols'. L’objectiu és sensibilitzar sobre els drets i les necessitats de la gent gran, com ara potenciar-ne l’envelliment actiu i la detecció de situacions de risc i vulnerabilitat, i promoure que la ciutadania faci voluntariat amb aquest col·lectiu.

Alguns dels aspectes en què es vol posar especial èmfasi és en combatre la soledat no volguda relacionada amb la manca de contacte i vincles amb altres persones. També es vol mostrar la importància de poder donar suport en la promoció de l’autonomia i independència per a la realització de les activitats diàries i la necessitat de vetllar per tenir hàbits saludables. Tots aquests aspectes resulten importants per poder viure un envelliment satisfactori, autònom i participatiu.

La campanya es durà a terme entre el 24 d’octubre i el 6 de novembre i es difondrà mitjançant un espai web específic, les xarxes socials (amb l’etiqueta #MaiCaminareuSols), els canals digitals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Catalunya Ràdio, la Diputació de Barcelona (DIBA) i la Creu Roja. Per aquests canals, també s’emetrà el vídeo de la campanya, que posa en valor les diferents necessitats de la gent gran.

Mitjançant aquesta campanya, s’aprofitarà per explicar les accions que la Creu Roja i la Diputació de Barcelona impulsaran conjuntament en favor de la gent gran, amb el suport del voluntariat al món local. Ambdues institucions volen propiciar-hi espais on pal·liar la soledat de la gent gran, organitzar activitats que motivin l’envelliment actiu, afavorir la participació de les persones grans en espais comunitaris, donar suport a les seves llars i detectar situacions de vulnerabilitat.

Totes aquestes accions s’emmarquen en el conveni de col·laboració signat per la Creu Roja i la Diputació de Barcelona, on també estan previstos projectes de suport alimentari per a infants en risc.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article