El programa inclusiu 'Apropa Cultura' celebra el seu desè aniversari

Al llarg d'aquesta dècada el programa ha ofert més de 132.500 experiències culturals a persones en situació vulnerable en 19 municipis


Aquest dilluns, 24 d'octubre, l'Auditori de Barcelona ha acollit la celebració dels deu anys del naixement d'Apropa Cultura, el programa que té l'objectiu d'apropar la cultura a les persones en risc d'exclusió social. L'acte ha volgut reivindicar "l'accés universal a la cultura" i ha estat el tret de sortida de la 2a Setmana Apropa Cultura que, fins al 30 d'octubre, oferirà unes 200 activitats en 63 equipaments d'arreu de Catalunya.

Apropa Cultura és una xarxa que enllaça institucions públiques, equipaments culturals i entitats socials amb l'objectiu de fomentar l'accés de les persones amb pocs recursos "a la cultura i a l’oci inclusiu" i també promoure "la transformació social a partir de la cultura". Els teatres, auditoris i festivals adherits a Apropa Cultura ofereixen un 2% del seu aforament de temporada de música, teatre, dansa i circ a un preu de 3 euros. En 10 anys 1.573 centres s'han registrat al programa i 132.500 dels seus usuaris han pogut gaudir d'experiències culturals.

Des d'aquest dilluns, Apropa Cultura celebra la seva 2a Setmana amb una programació cultural que tindrà, com a novetat, l'activitat anomenada 'Cruïlla Apropa'. Es tracta d'un intercanvi d’experiències entre un centre social i un equipament. El centre social tindrà l’oportunitat de visitar un equipament d’una manera especial i després serà el personal de l’equipament qui visitarà el centre social per compartir-hi una activitat.

D’aquesta manera, també seran els centres qui obriran les seves portes i podran mostrar el seu món, els seus valors i les seves realitats. En aquesta activitat s'hi han apuntat el Club Social Aixec amb el Teatre Lliure, el Museu Picasso i la Fundació TEAS, l'Associació Sant Tomàs amb l'Atlàntida de Vic i la Fundació Joan Miró amb Susoespai.

'Tots necessitem la cultura'

La iniciativa busca implicar tota la ciutadania i per això demana que qui vulgui donar-hi suport pot compartir fotografies amb missatges a favor de fer accessible la cultura a tothom i l’etiqueta #ApropaCultura. Paral·lelament també ha elaborat un vídeo on diferents cares del món de la cultura parlen del programa amb el lema 'Tots necessitem la cultura'.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article