Treball, Afers Socials i Famílies agilitza el procés per presentar una denúncia per lgtbifòbia

Entre altres mesures, la conselleria ha impulsat un nou model de presentació de denúncies online


El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha agilitzat el procés per denunciar conductes lgtbifòbiques. Segons ha explicat la directora general d’Igualtat, Mireia Mata, entre d’altres mesures, “s’ha impulsat un nou model de presentació de les denúncies online, des de la mateixa web del Departament, perquè totes les persones hi tinguin accés des de qualsevol punt del territori”.

Al mateix temps, ha explicat Mata, “a partir d’ara es pot tramitar la denuncia des de qualsevol de les seus territorials del Departament a Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona i les Terres de l’Ebre, així com obtenir informació sobre el procés, els drets que recull la llei i els fets discriminatoris susceptibles de sanció”.

D’altra banda, es garanteix l’atenció a totes les Oficines d’Atenció Ciutadana de Mossos d’Esquadra i es fomenta la coordinació entre aquest Cos i la Fiscalia especial de Delictes d’Odi i Discriminació per una major agilitat en la resolució de les denuncies que tenen un caire urgent.

També s’ha fet una guia de preguntes freqüents on es resumeix els eixos centrals de la Llei i els drets que desenvolupa, així com les eines, infraccions i sancions que es poden aplicar.

Per donar a conèixer totes aquestes novetats el Departament ha endegat una campanya informativa sobre la ‘Llei per a garantir els drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia’ centrada, sobretot, en el procediment a seguir per presentar una denúncia.

La directora general d’Igualtat ha dit que “amb aquesta campanya es vol facilitar la rapidesa i la gestió de les denuncies i agilitzar els procediments, apel·lant a la col·laboració directa de la ciutadania i fent èmfasi en la necessitat de no normalitzar fets discriminatoris per motiu d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article