La Llar Casa Bloc acollirà 50 persones en risc d'exclusió social a partir de finals de 2017

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha cedit la gestió de la Residència Casa Bloc a la Fundació Hàbitat 3, impulsada per la Taula del Tercer Sector


La Llar Casa Bloc de Barcelona es convertirà, a partir del l’últim trimestre de 2017, en la ‘Llar Casa Bloc-Hàbitat3’, destinada a persones en risc d’exclusió social. L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha cedit la gestió de la Residència Casa Bloc a la Fundació Hàbitat 3, impulsada per la Taula d'Entitats del Tercer Sector.

Fins ara, aquest edifici de quatre plantes, ja tenia un ús social. Les dues últimes plantes estan ocupades, des de fa uns mesos, per persones refugiades que ha acollit la Generalitat de Catalunya. A partir de l’any que ve, però, la planta baixa i les dues primeres plantes les gestionarà la Fundació Hàbitat3 i es convertiran en un "hostal social" amb habitatges i habitacions, una escola restaurant i una bugaderia destinades a col·lectius en risc d'exclusió social. En total, preveu acollir una cinquantena de persones.

Aquesta entitat serà l’encarregada de gestionar les obres de remodelació de l’edifici i no pagarà lloguer a l’Agència fins que no s’hagi amortitzat el cost de les obres. A més, segons ha informat Hàbitat3, les remodelacions seran realitzades per empreses d’inserció laboral per tal de garantir l’objectiu de donar ocupació a 30 persones ateses per entitats socials integrants de la Taula del Tercer Sector.

La Residència Casa Bloc es transformarà per adaptar-la a les noves necessitats d’allotjament de persones ateses per aquestes entitats o per a persones en situació d’emergència social ateses pels serveis socials de l’Ajuntament de Barcelona. En aquest edifici, també s’hi vol instal·lar una Escola Restaurant per a la formació i inserció laboral de persones amb dificultats.

Es tracta, doncs, de facilitar l’habitatge sota la filosofia ‘Housing First’, un model d’intervenció social que entén l’habitatge estable i digne com una peça clau i imprescindible en el desenvolupament de les persones i les famílies. Les entitats a les que es troben vinculades els oferiran el suport necessari, individualitzat i durant el temps que calgui per tal que puguin iniciar un projecte de vida amb seguretat, confiança i responsabilitat.

És la primera vegada que es crea un edifici d’aquestes característiques, que podrà acollir persones amb discapacitat física o intel·lectual, o persones sense sostre. La planta baixa integrarà l'oficina d'Hàbitat3, una bugaderia i l’escola-restaurant, que servirà com a espai de formació i inserció laboral, però també com a menjador social per les persones que visquin a l’edifici. La primera i la segona planta, en canvi, és on s’hi habilitaran els habitatges socials.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article