La 14a edició del Festival Raval(s), dedicada a la diversitat i la igualtat de gènere

De l’11 al 13 de novembre aquest barri de Barcelona s’omplirà d’activitats preparades per les més de 120 entitats que hi ha darrera el projecte


El Festival Raval(s) arriba enguany a la seva 14a edició. Entre el diumenge 11 i el dimarts 13 de novembre aquest barri de Barcelona acull el festival comunitari i col·laboratiu en el qual han participat més de 120 entitats, col·lectius,  associacions, comerciants, centres educatius i veïnat per fer-lo possible.

Enguany les activitats artístiques, socials i educatives – que són totes de caràcter gratuït- es centraran al voltant de la diversitat de gènere i la igualtat. Aquest és el primer cop que el festival es marca un eix temàtic que renovarà cada dos anys perquè els participants “puguin treballar els continguts amb més profunditat i continuïtat, i mostrar així d’una manera més detallada els processos de creació”, segons han explicat els organitzadors.

Més de 40 activitats pel barri

Raval, dones i diversitat de gènere’ és una de les activitats més destacades entre la quarantena que n’hi ha de programades. Proposada per un conjunt d’entitats, equipaments, col·lectius i associacions, inclou diversos itineraris exposicions i homenatges. El fil de gènere també passa pel ‘Vermut homenatge a dones grans del barri’ que reivindica la mirada femenina en l’evolució i la dinamització del Raval. La dona també serà el centre de la jornada viquipedista que s’ha organitzat a la Biblioteca Sant Pau-Santa Creu per enriquir entrades del Raval amb mirada de gènere, entre moltes altres activitats.
 
La música seria un dels altres elements importants del festival. Hi destaquen les actuacions de Rap, Hip Hop, Jazz o Soul als Jardins de Sant Pau del Camp i a la Plaça dels Àngels, les acutacions de diferents formacions de joves, adults i infants del barri i, de manera especial, la celebració del 10è aniversari de la Raval's Band, nascuda al barri. La programació també inclou exposicions, tallers, teatre i visites guiades per diversos equipaments i itineraris històrics i culturals marcats tots ells per una mirada feminista. Raval(s) culminarà amb una Cercavila Popular i una ballada de swing per l’Arnau! per reivindicar la recuperació de l’emblemàtic teatre del Paral·lel.
 
Raval(s), una història de més d’una dècada
 
L’any 2002 la Comissió de Cultura de la Fundació Tot Raval va idear un petit projecte cultural anomenat ‘Les primaveres del Raval’. L’èxit d’aquesta trobada cultural va germinar un any després amb la primera edició de Raval(s) en la qual es va presentar el projecte al barri a partir d’una sèrie d’itineraris. Amb els anys, de les primeres 5 entitats implicades s’ha passat a més de 120, 300 persones implicades –la majoria de forma voluntària- i sobrepassant els 8.000 visitants en la darrera edició.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article