El Banc dels Aliments necessita 6.500 voluntaris més per al Gran Recapte d'enguany

La jornada tindrà lloc el proper 25 i 26 de novembre a 2.500 punts del territori


El Banc dels Aliments necessita encara 6.500 voluntaris per assolir l’objectiu proposat: 27.500 persones per recollir, com a mínim, les 4.642 tones de menjar de l’any passat. Aquest any, el Gran Recapte se celebra el cap de setmana del 25 i 26 de novembre i s’ha fet una crida especial perquè els ciutadans aportin oli, llet, conserves de peix i carn i aliments infantils en algun dels 2.500 punts de recollida del territori.

La vuitena edició d'aquesta jornada se celebrarà sota el lema 'La màgia la poses tu!’ i els Bancs dels Aliments esperen reunir bona part dels productes que els han de servir per atendre les persones que estan en situació de pobresa alimentària. El 2015, el Banc dels Aliments va distribuir un total de 23 tones d'aliments entre 235.000 persones, i el Gran Recapte va permetre cobrir el 20% d'aquestes necessitats.

Amb l’objectiu d’intentar superar els números de l’any passat, en aquesta edició s’ha augmentat el nombre de punts de recollida, i per això es necessiten també més voluntaris que hi donin suport, els coordinin i els atenguin convidant els compradors a col·laborar-hi. Per al Gran Recapte, qualsevol ciutadà es pot registrar com a voluntari o bé com a coordinador al web omplint un formulari que permet triar el punt més adient i el torn que s’està disposat a cobrir. Els organitzadors han assegurat al Social.cat que “les inscripcions van a molt bon ritme”.

Per organitzar-se amb més facilitat, s’establiran grups de tres a cinc persones en torns d’aproximadament quatre hores de durada. Entre aquests, hi haurà un coordinador que tindrà accés a l’email i al telèfon mòbil del seu equip de voluntaris per a poder coordinar-se amb ells. No s’accepten inscripcions de menors de 16 anys, únicament poden constar com acompanyants d’un adult.

Un cop finalitzat el Gran Recapte també caldrà un equip de voluntaris que s'encarregui de classificar els aliments que s'hauran donat i que aniran arribant a la seu de cada Banc arreu del país.

Per fer-ho accessible a tothom, l’organització del Gran Recapte també ha habilitat un espai web on es poden fer donacions online, on es pot escollir els productes alimentaris que es volen enviar o bé una cistella de menjar valorada en 10€, 20€ o 25€. Aquest espai, queda obert durant tot l’any perquè es pugui col·laborar amb el Banc dels Aliments de forma periòdica.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article