‘m4Social Day’, la trobada de les TIC per la inclusió social

La jornada té per objectiu reforçar l’aplicació de solucions innovadores i la digitalització del tercer sector en col·laboració amb administracions i empreses


L’Auditori de Barcelona Activa acollirà, el proper dijous 24 de novembre, la jornada m4Social Day, una trobada que reuneix el món de l’acció social, la tecnologia i l’emprenedoria amb l’objectiu dereforçar l’aplicació de solucions innovadores i la digitalització del tercer sector en col·laboració amb administracions i empreses.

Aquesta jornada té lloc en el marc de la iniciativa ‘m4Social’ que va impulsar el passat mes de març la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social, l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Obra Social de ‘La Caixa’.

La trobada ‘m4Social Day’ està oberta a professionals, entitats socials, ONGs, administracions, empreses i a totes les persones que vulguin conèixer experiències innovadores en curs, compartir inquietuds, fer noves propostes, intercanviar idees i reflexionar perquè s’acceleri la digitalització i les TIC ajudin a millorar les entitats, persones i col·lectius més necessitats.

La taula rodona ‘Digitalització, indústria i necessitats socials: més lluny o més a prop?’, que comptarà amb la participació de Genís Roca, president de Roca Salvatella, Therese Jamaa, directora general de GSMA, i Toni Espinal, director General d’Ampans, ocuparà bona part del matí. La segona part de la jornada constarà de diverses ponències de curta durada sobre eines de suport a l’emprenedoria, finançament de projectes tecnològics, apps d’impacte social i solucions per a l’habitatge inclusiu.

#Reptehabitatge

El programa m4Social ha impulsat també una nova iniciativa: el #reptehabitatge. Aquesta té per objectiu desenvolupar solucions tecnològiques per l’habitatge inclusiu a Catalunya i el termini per presentar propostes és el dia 29 de novembre.

A Catalunya es necessiten 230.000 habitatges de lloguer, dels quals 100.000 són habitatge d’inclusió, és a dir, per a les persones i col·lectius més vulnerables i amb necessitats especials. Amb aquest repte es vol ajudar a les entitats socials i ONG que hi treballen a assolir més impacte social gràcies a la tecnologia mòbil.

De totes les propostes presentades, les tres millors seran premiades. Totes elles rebran acompanyament personalitzat d’experts i mentors de la Fundació Ship2B per desenvolupar la idea i poder connectar amb potencials partners empresarials i inversors socials, testejar el prototip i mesurar-ne l’impacte social. Tanmateix, els guanyadors tindran l’entrada gratuïta al congrés d’emprenedors 4YFN del Mobile World Congress 2017. El primer premi, a banda d’això, obtindrà 3.000 euros de la mà de la Fundació Ship2B per tal de poder arrencar el seu projecte.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article