Un jove de Tàrrega recorre 428 km per recollir fons per a persones amb discapacitat

Raül Arenas completarà la seva ruta aquesta setmana i destinarà els beneficis a l'Associació Alba de Tàrrega


Fa algunes setmanes l'aficionat al running, Raül Arenas, va emprendre una marxa de 428 quilòmetres per Catalunya. Gairebé a la meitat del camí, després d'haver completat tres de les cinc etapes previstes, Arenas va decidir donar un valor solidari a la seva iniciativa i per això es va posar en contacte amb l'Associació Alba, l'entitat de Tàrrega que treballa per la qualitat de vida de les persones amb discapacitat de l'Urgell i la Segarra, a qui destinarà tots els beneficis que reculli de la seva marxa.

Des de llavors, els quilòmetres que cada dia completa Raül Arenas, que és constructor de professió, s'han omplert de valor. El runner ha fet 200 samarretes solidàries amb el lema 'Sempre endavant', un producte que es pot adquirir a la botiga Esports Truga de Tàrrega per un preu de 16 euros. A més, 60 comerços, empreses i particulars s'han apuntat al repte solidari d'Arenas i han fet una cistella que han omplert amb material divers: des de roba esportiva signada per esportistes de renom com Núria Picas, Joan Capdevila o Marc Màrquez; fins a descomptes en gimnasos per valor de 600 euros, vals per a dinars en restaurants o productes alimentaris.

Aquest divendres, 25 de novembre, Arenas emprendrà el penúltim tram de la ruta, que el portarà de Cambrils a Tàrrega (100 km). La capital de l'Urgell el rebrà dissabte al matí a la plaça del poble i l'encoratjarà per l'última etapa, que el portarà fins a Montserrat. El ressò de la fita de Arenas és cada dia més gran. Des de l'Associació Alba confirmen que encara no saben a quins projectes concrets destinaran els diners que recapti Arenas perquè tenen diverses iniciatives que busquen finançament, entre els quals destaca la de la caninoteràpia que busca suport econòmic per ampliar les intervencions amb gossos com a mètode terapèutic.

El #givingtuesday de la caninoteràpia

Des de fa 5 anys l'Associació Alba realitza teràpies amb gossos (caninoteràpia) per millorar física i psicològicament l'autonomia dels usuaris. En aquest mètode terapèutic, el gos passa a convertir-se en co-terapeuta i promou la relaxació, redueix la resistència i crea empatia i confiança.  Actualment l’Associació ofereix sessions de caninoteràpia a quatre grups, dos d’escola Alba i dos al taller ocupacional, diferenciats pel nivell cognitiu dels participants.Tot i això, hi ha molts usuaris que no poden accedir a aquest servei de pagament per manca de recursos o que necessitarien sessions individuals i no grupals per treure el màxim benefici de l’activitat.

És per això que l'entitat, que vol ampliar les places per aquest mètode, aprofita el 'giving tuesday' (el dia per donar) del proper dimarts 29 de novembre, per buscar finançament perquè l'empresa 'Teràpies amb el Cor', encarregada de la teràpia, pugui acollir més usuaris. El 'giving tuesday' és una iniciativa mundial que fixa un dia determinat per impulsar accions de solidaritat entre persones, organitzacions i empreses. Les persones que vulguin col·laborar en aquest projecte de l'Associació Alba poden fer-ho a través d'aquest formulari.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article