Els 3 primers mesos d'estada a un centre sociosanitari tornaran a ser gratuïts

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha fet pública la mesura que permetrà estalviar als usuaris entre 930 i 1.080 euros


Els centres sociosanitaris són espais assistencials que acullen pacients que han passat per un centre hospitalari però encara necessita atenció sanitària i social durant un temps abans de tornar a casa. Des de l'any 2013, les estades als centres sociosanitaris de llarga durada eren de copagament (pacient i Administració) a partir dels 30 dies. Benestar ha decidit eliminar el copagament els 3 mesos, de manera que els usuaris no hauran de pagar de la seva butxaca els 90 primers dies d'internament.

La conselleria ha assegurat que es tornarà a la situació de 2012, quan els pacients començaven a finançar la seva estada a partir del dia 91, implicarà una aportació del govern de 2,5 milions d'euros. Els usuaris, per la seva part, podran estalviar-se, de mitjana, entre 930 i 1080 euros. A partir del tercer mes, els usuaris tornaran a finançar directament la seva estada d’acord amb la seva capacitat econòmica del mòdul social de la seva plaça. Segons el departament, hi ha 4630 places en centres sociosanitaris amb finançament públic en 149 centres sociosanitaris.

Els centres sociosanitaris són espais assistencials dotats de l’estructura i del personal necessari per atendre pacients amb necessitats sanitàries i socials de llarga estada que precisen atenció continuada per malalties o processos crònics. Una persona fa ús d’un centre sociosanitari després d’haver estat en un centre hospitalari o a casa seva, i ja no és necessari que ocupi una plaça hospitalària però no està preparada per tornar al seu domicili habitual.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article