Es presenta la campanya 'Tu pots ser la família que està esperant'

Avui comença la Setmana de l'acolliment familiar amb l'objectiu de promocionar i divulgar aquesta mesura de protecció


Aquest dilluns, 28 de novembre, s'ha presentat la campanya 'Tu pots ser la família que estan esperant', una campanya impulsada pel Departament d'Afers Socials per trobar famílies d'acollida per infants de 0 a 6 anys. Durant la presentació de la iniciativa, que s'emmarca a la Setmana de l'acolliment familiar, la consellera Dolors Bassa ha assegurat que es necessiten "100 famílies per acollir 100 menors". Actualment, hi ha 600 famílies que han acollit més de 1.000 infants.

"Els infants de 0 a 6 anys on millor poden estar és en una família", ha dit Bassa, que ha explicat que el seu departament treballarà per "garantir el dret dels infants a viure en família". Des de Benestar han explicat que aquest centenar d'infants que actualment resideixen en centres són grups de germans o infants amb malalties greus o diversitat funcional que necessiten trobar una casa com més aviat millor. La intervenció de la consellera ha donat el tret de sortida a la primera edició de la Setmana de l'acolliment familiar, una iniciativa de Benestar a través de l’Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció (ICAA) i en col·laboració amb entitats com FEDAIA.

Les jornades, que tenen com a epicentre la ciutat de Sabadell, volen promocionar i divulgar aquesta mesura de protecció per conscienciar a la ciutadania de la necessitat d’augmentar el nombre de famílies d’acollida a Catalunya. Així, al llarg d'aquesta setmana hi haurà taules informatives al carrer i una exposició temporal a l'Ajuntament de Sabadell. Dimecres 30 també es farà una xerrada informativa sobre l'acolliment familiar a la Sala d'Actes del Casal Pere Quart i el dijous 1 de desembre, la companyia de teatre La Familia representarà l’obra de teatre Dos familias, a l’Auditori Pere Quart.

L'acolliment familiar és una mesura de protecció de la infància regulada per la Llei 14/2010 sobre els Drets i les oportunitats en la infància i l'adolescència. L'acollida d'infants no és un pas previ a l'adopció, sinó que té com a objectiu que l'infant pugui tornar amb la família d'origen. Fins llavors, la normativa contempla l'acolliment com la mesura d'acolliment preferent respecte les altres perquè proporciona un entorn de comprensió, acompanyament i estima a l'infant que ho necessita. Aquesta mesura també és una recomanació que deriva de la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de l’infant.

En aquest web hi ha tota la informació sobre qui pot acollir un infant, quina documentació cal aportar i com es fa el procediment.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article