'Casa nostra, casa vostra': nova campanya per reivindicar l'acollida de refugiats a Catalunya

Centenars de persones a títol personal i diversos col·lectius i moviments socials s'han aplegat amb l'objectiu de denunciar la situació que viuen les persones refugiades i migrants


Des de l’any 2000, 30.000 persones han mort al Mediterrani. Per aturar d’una vegada per totes aquesta xifra que cada dia augmenta, centenars de persones a títol individual, col·lectius i moviments socials, ONG i empreses del sector cultural de Catalunya han posat en marxa la gran campanya unitària ‘Casa nostra, casa vostra’.

Fins a mitjans de febrer, hi ha previstes dotzenes d’activitats arreu del país amb l’objectiu de denunciar la situació que viuen les persones refugiades i migrants, aconseguir la sensibilització i mobilització de la ciutadania de Catalunya i pressionar les institucions catalanes perquè impulsin polítiques d’acollida reals i efectives.

Més de 300 persones voluntàries treballen des de fa mesos en l’organització de la campanya i en la planificació de les activitats. 'Casa nostra, casa vostra' tindrà una exposició divulgativa a les escoles, una sèrie documental de televisió per trencar l’anonimat de les persones refugiades i una xarxa d’activitats de sensibilització per tot el territori, amb una oferta de xerrades i tallers.

La programació culminarà al febrer amb els dos actes centrals de la campanya: un concert al Palau Sant Jordi de Barcelona i una manifestació el proper 18 de febrer que s’espera que sigui multitudinària a la vora del Mediterrani.



Una iniciativa que neix als camps de refugiats

‘Casa nostra, casa vostra’ és una campanya que neix d’un gran grup de persones independents que treballen en el món de la comunicació i que, el passat 9 de maig, curiosament el dia d’Europa, van coincidir als camps de refugiats de la frontera de Grècia amb Macedònia fent-hi projectes professionals o de voluntariat.

A la tornada, van veure clar que havien de denunciar el que hi havien vist i que havien de fer alguna cosa per canviar la situació de les persones refugiades i migrants. A poc a poc, van anar sumant complicitats de moltes persones que volien donar resposta a l’anomenada “crisi migratòria” que viu la Mediterrània i ara, ‘Casa nostra, casa vostra’ ja és una realitat.

Seguiment de la campanya

Tota la campanya es podrà seguir al web www.casanostracasavostra.cat i a les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram amb el nom d’usuari @volemacollir i l’etiqueta #volemacollir. El web explicarà el minut a minut de la campanya, recollirà signatures del manifest i serà un centre de documentació sobre la denominada crisi migratòria a Catalunya i a Europa. També s’hi poden fer aportacions econòmiques que serviran per finançar una convocatòria d’ajudes a les entitats que treballen en migració i refugi.

Fins ara, diverses cares conegudes ja s'han sumat a la campanya:


Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article