[VÍDEO] Persones que han viscut al carrer expliquen com ajudar a sortir-ne

La Fundació Arrels ha publicat un vídeo-explicatiu on apareixen consells sobre què cal fer quan veus una persona dormint al carrer


"Quan una persona acaba vivint al carrer és perquè tots els fils que la sostenien s’han trencat i perquè, en aquest procés de quedar-se al carrer, no ha sabut trobat el suport que necessitava ni l’han sabut ajudar", explica Arrels, una fundació dedicada a l’atenció de persones sense llar de la ciutat de Barcelona.

Aconseguir que una persona deixi de viure al carrer no es fa de la nit al dia i requereix temps i paciència, perquè ha de passar per un procés d’atenció social. Arrels, però, defensa que no s’ha de percebre com una realitat invisible, sinó que s’hi ha d’actuar.

Per aquest motiu, ha publicat un vídeo-explicatiu on apareixen consells sobre què cal fer quan veus una persona dormint al carrer. A l’audiovisual, diverses persones que han viscut al carrer expliquen de primera mà tot allò que és útil per facilitar al ciutadà a adreçar-se a alguna entitat social o bé avisar els equips de carrer de l’Ajuntament de Barcelona. Tots ells, sostenen que el diàleg és bàsic. Un dels testimonis, en Pedro, explica que "cal dialogar cada dia per treure la gent del carrer" i, segons la Sarabia, "qualsevol recolzament s’agraeix 'tremendament', perquè estàs necessitat de tot".

En primer lloc, recomanen que s’avisi o bé als equips de carrer de l’Ajuntament de Barcelona al telèfon 93 256 66 50, o bé a la Fundació Arrels a través del localitzador de persones al carrer de la seva web i/o des de l’app Arrels Localitzador. També es pot dir a la persona que vagi directament al Servei d’Inserció Social, que està al passeig Pujades 29.

A Barcelona hi ha tres albergs d’acollida temporal on les persones que dormen al carrer poden anar-hi sense necessitat que els Serveis Socials la derivi formalment i moltes entitats que acompanyen persones sense llar.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article