Disminueixen les execucions hipotecàries a Catalunya el tercer trimestre de 2016

No obstant això, és la tercera comunitat autònoma de l'Estat que ha tingut més certificacions per execucions hipotecàries


Durant el tercer trimestre de 2016 s’han efectuat 1.515 inscripcions de certificacions per execucions hipotecàries d’habitatges a Catalunya, la qual cosa suposa 498 execucions menys que el mateix període de l’any passat, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística.

Malgrat la davallada, però, les comunitats amb un major nombre de certificacions per execucions hipotecàries tant en relació amb l’agregat de finques com en el desagregat de pisos urbans han estat Andalusia, el País Valencià i Catalunya, per aquest ordre.

Aquesta dada també significa una reducció del 24,74% de la taxa interanual i 484 execucions menys que el segon trimestre d’aquest any. Dels 1.515 pisos executats el tercer trimestre d’aquest any, 969 habitatges (63,96% del total) són propietat de persones individuals o famílies. La resta, 546 pisos, el 36% del total, estan registrats a nom d’una empresa o persona jurídica.

Tot i així, les xifres segueixen sent alarmants. La setmana passada, l’Ajuntament de Barcelona va tenir coneixement de 102 desnonaments de famílies vulnerables, dels quals se’n van executar sis, i la resta es van aturar gràcies a la pressió ciutadana i a la intervenció municipal.

Si a més dels habitatges s’inclouen totes les finques hipotecades, el nombre d’execucions registrades el tercer trimestre de 2016 es va situar en 2.755 actius, 421 execucions menys que el mateix període de l’any passat (13,26% menys), i 287 execucions menys que en el segon trimestre (9,43% menys).

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article