Creu Roja Joventut busca joguines per a més de 25.000 infants a Catalunya

La institució humanitària necessita recollir-ne prop de 70.000 entre el 2 de desembre i el 3 de gener


Creu Roja Joventut ha iniciat la 24a campanya de joguines. Sota el lema “Els seus drets en joc”, la iniciativa arrenca amb la previsió de repartir joguines a 25.558 infants en situació de vulnerabilitat d’arreu de Catalunya, a partir del càlcul de demanda de les diferents assemblees locals i comarcals de la institució humanitària que hi participen.

Catalunya concentra més del 40% dels infants beneficiaris de la campanya arreu de l’Estat, a causa de la llarga tradició d’aquesta campanya a casa nostra. Arreu de l’Estat, aquesta serà la tercera edició de la campanya, durant la qual s’espera arribar a prop de 60.000 nens i nenes.
 
Per cobrir aquesta demanda, Creu Roja Joventut necessita recollir 70.000 joguines fins el 3 de gener. S’habilitaran diferents punts arreu de Catalunya per a la recollida, que es  poden consultar al web. També es pot col·laborar amb la campanya fent una donació econòmica a través del número de compte 2100-0808-14-0200669005.
 
Per desenvolupar la campanya, es comptarà amb la participació de prop de 1.500 voluntaris i voluntàries de Creu Roja Joventut a més de 400 municipis d’arreu del territori català, a través de 83 assemblees locals i comarcals.
 
El dret de jugar

 
La campanya també pretén sensibilitzar sobre el dret dels infants a jugar i  el valor educatiu del joc, ja que s’emmarca en el projecte “Joguina Educativa”, que Creu Roja Joventut desenvolupa durant tot l’any. Per això, Creu Roja Joventut sol·licita que les joguines siguin noves -ja que tots els infants tenen dret a estrenar una joguina independentment de la situació econòmica de les seves famílies- no bèl·liques, no sexistes, sostenibles i que, preferentment, fomentin el joc cooperatiu.
 

 

Crida al suport empresarial
 
A més de sol·licitar la col·laboració de la ciutadania, Creu Roja Joventut també crida novament a les empreses, comerços i entitats a col·laborar amb aquesta campanya. Aquest suport pot adoptar diferents fórmules, que van des de la donació de joguines, fins a aportacions econòmiques passant per la cessió d’espais per a la recollida, entre d’altres.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article