Els promotors de la Renda Garantida de Ciutadania critiquen que la mesura no figuri a la proposta de Pressupostos de 2017

Han convocat un dejuni de tres dies que començarà diumenge 18 de desembre i que acabarà en una manifestació el dimarts 20 davant el Parlament


Per una Catalunya sense pobresa, per una renda garantida de ciutadania ja!’. Aquest és el  lema de la vaga de fam col·lectiva de tres dies que han convocat els promotors de la ILP de la Renda Garantida Ciutadana per al proper diumenge, 18 de desembre a partir de les nou del matí a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

La protesta s’allargarà fins dimarts 20 quan els impulsors de la ILP han organitzat unamanifestació que sortirà de la mateixa plaça a les sis de la tarda i anirà fins al Parlament. L’objectiu és fer pressió als parlamentaris perquè incloguin la proposta de la renda garantida de ciutadania als Pressupostos de 2017, que precisament es començaran a debatre aquell dia i que no contemplen l'aplicació d'aquesta mesura, com han denunciat les entitats. Les entitats critiquen també que no se'ls ha convocat a parlar d'aquesta renda en l'elaboració dels pressupostos.

La Renda Garantida Ciutadana planteja una prestació econòmica mensual per garantir que tothom tingui uns ingressos per damunt del llindar de la pobresa, que fixa en dotze pagues de 664 euros, quantitat que equival a la de l'indicador de la renda de suficiència, que es revisa anualment. A gener de 2014 la ILP que promou aquesta prestació va presentar fins a 121.191 signatures a favor de la iniciativa, que és la segona en nombre de firmes recollides a Catalunya.

En una entrevista al Social.cat, la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies , Dolors Bassa, va assegurar que Renda Garantida de Ciutadania “és per la que apostaríem tots” però no la va veure viable amb els pressupostos del a Generalitat. “Mentre no siguem independents i no puguem gestionar els nostres recursos pròpiament és impossible”, va lamentar.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article