Més de 600 persones grans que viuen soles podran gaudir d’un dinar de Nadal en companyia

Amics de la Gent Gran ha posat en marxa un seguit d’accions al voltant d’aquestes festes, un dels períodes en què més s’agreuja la situació de soledat d’aquest col·lectiu


El Nadal, un període de celebració per a la majoria, és un moment de l’any especialment delicat per a les persones grans que es troben soles. Segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya d’octubre de 2015, a Catalunya hi ha més de 280.000 persones més grans de 65 anys que viuen soles i, d'aquestes, prop de 90.000 són a Barcelona.

Les estadístiques també revelen que en els primers 10 anys d’aquest segle ha augmentat un 30% el nombre de persones grans que viuen soles. Per tant, es tracta d’una tendència que va clarament a l’alça i una gran part d’aquesta població ho viu amb incomprensió, nostàlgia, tristesa o impotència.

Davant d’aquesta situació, Amics de la Gent Gran ha posat en marxa tot un seguit d’accions al voltant d’aquestes festes i celebrarà, amb les persones grans a qui dóna suport, el tradicional Dinar de Nadal que tindrà lloc dissabte 17 de desembre.

Gràcies al desenvolupament de la seva acció social i sensibilitzadora a nou municipis i territoris, enguany aquesta celebració tindrà lloc a 11 ciutats diferents de Catalunya, amb un total de 14 dinars. Al voltant de 600 persones grans hi participaran, acompanyades de voluntaris i voluntàries que els donen suport durant l’any i els ajudaran en els desplaçaments d’aquell dia.

Els dinars de Nadal s’organitzaran a Badalona, Barcelona (4 dinars), Cambrils, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Vic, Reus, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet, Sant Cugat del Vallès i Vilanova i la Geltrú.

Durant la celebració del dinar de Nadal a Barcelona es concedirà el Premi Amics de la Gent Gran 2016 al Pare Manel. Nascut el 1945, rebrà aquest guardó per la seva contribució social incansable. El seu treball de carrer es vehicula a través de la Fundació Pare Manel, des d’on lluita amb diversos programes contra l’exclusió social, especialment al Districte de Nou Barris de Barcelona.

Els dies següents a aquests dinars, centenars de voluntaris i voluntàries lliuraran un regal de Nadal a les prop de 1.300 persones grans que atén l’entitat. Un petit obsequi que anirà acompanyat d'una estona de caliu humà i conversa. Així mateix, les persones voluntàries augmentaran el nombre de visites a les persones grans durant les dates nadalenques.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article