La Fundació Arrels ha rebut 3.700 avisos de ciutadans que han vist algú dormint al carrer aquest 2016

Es calcula que a la ciutat de Barcelona hi ha unes 3.000 persones sense llar i 941 persones dormen cada nit al carrer


'Ningú sense clau' és la metàfora de la campanya de la Fundació Arrels a través de la qual vol sensibilitzar sobre la problemàtica del sensellarisme. Aquesta qüestió cada cop desperta més la inquietud de la ciutadania i així ho demostren les xifres. Aquest 2016, s’han rebut uns 3.700 avisos de ciutadans que informen Arrels que han vist algú dormint al carrer a través dels diferents canals que l’entitat té oberts, una xifra que suposa una mitjana de més de 10 avisos diaris.

L’aplicació mòbil ‘Arrels Localitzador’, que es va posar en marxa el gener d’aquest any, és el canal que més consultes ha rebut: més de 3.000. A banda, s’han rebut també prop de 350 notificacions a través del localitzador del web de l’entitat i una mitjana d’una o dues trucades diàries. A aquestes dades caldria sumar els nombrosos avisos rebuts a través dels canals de l’entitat a les xarxes socials i per correu electrònic.

Segons Arrels Fundació, "aquesta resposta mostra que la ciutadania està cada cop més implicada en la situació de les persones sense sostre". Actualment, hi ha unes 3.000 persones sense llar a la ciutat de Barcelona i 941 persones dormen cada nit al carrer. A tota Catalunya, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya calcula que hi ha 48.454 persones que pateixen mal allotjament, mentre que 5.433 dormen al carrer.

‘Ningú sense clau’

Per posar de relleu aquesta problemàtica i augmentar el coneixement i la implicació de la ciutadania, Arrels posa en marxa la campanya “Ningú sense clau”. Una clau per a la majoria de gent és un objecte quotidià, però per a una persona que no té llar simbolitza conceptes com dignitat, tranquil·litat, estabilitat o pau.

L’entitat ha fet una crida a la ciutadania per demanar-los que portin a la seva seu totes aquelles claus en desús que no facin servir. A canvi, se’ls dóna un clauer de fusta fet per persones sense llar al taller La Troballa, d’Arrels. Amb les claus recollides, al gener s’organitzarà una acció artística per sensibilitzar sobre la situació de les persones sense llar. De moment, s’han recollit ja prop de 5.000 claus.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article